Loes Adegeest en Jay Vine winnen WK eSports

zaterdag 26 februari 2022 om 22:16
Loes Adegeest en Jay Vine winnen WK eSports

Loes Adegeest in volle inspanning - foto: Cor Vos

Loes Adegeest en Jay Vine zijn de nieuwe wereldkampioenen eSports. Beide renners hadden aan een ultieme versnelling op de NYC Kom genoeg om de zege naar zich toe te trekken.

Adegeest bleef eerder op de avond Cecilia Hansen en en Zoe Langham voor. De 25-jarige Nederlandse is de opvolgster van Ashleigh Moolman Pasio, die vierde werd.

Vine knokte zich bij de mannen even later terug vanuit geslagen positie. Op de slotklim zag het er namelijk lang naar uit dat de Oostenrijker Rainer Kepplinger er met de zege vandoor zou gaan. Kepplinger werd echter eerst teruggepakt door ex-wereldkampioen Jason Osborne, die op zijn beurt nog werd gepasseerd door Vine en Freddy Ovett.

De Nederlanders Etienne van Empel, Antonie van Noppen, Pim van Diemen en Rick Ottema konden geen rol van betekenis spelen in de finale. De Belg Lionel Vujasin eindigde op de vijfde plaats.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Aanklampen 26 februari 2022 om 22:45

Zwaluwen Deventer!

0
Bimbo Visma 26 februari 2022 om 23:18

De Ronde van Vedett ook maar op Zwift dan?

0
FDJ 26 februari 2022 om 23:57

Ik vind wielrennen nu bij uitstek geen E sport. Die online rondes toen in coronatijd ook. Vreselijk.

0
Paceline 27 februari 2022 om 01:07

Bedankt voor je input. Vreselijk.

0
Grillfox 27 februari 2022 om 00:08

Ontzettend knap maar inderdaad geen kijksport

0
FondriestTF3 27 februari 2022 om 09:38

Zwift is geweldig. Om te trainen: briljant. Kan niet beter. Om te racen: Geweldig, heerlijk. Je hebt wedstrijden met ploegen, tussensprints, KOM’s, helemaal fantastisch.

Maar in het echt zie je elkaar, hoor je elkaar en is het mens tegen mens. Om te kijken is Zwift natuurlijk niet echt heel gaaf. Real-life wint het dan altijd.

0
Dikke Man 27 februari 2022 om 10:47

Zwift is leuk voor de statistici, de wattagebonken en de donkere wintermaanden. Zodra er een mogelijkheid is om naar buiten te gaan zonder direct volledig dood te vriezen, heeft dit altijd mijn voorkeur. Voor mij zijn de vrijheid van de fiets, de frisse buitenlucht en de zon cruciaal.

0
Bas 27 februari 2022 om 10:52

Broadcasting in Zwift moet en kan veel beter om het interessanter te maken voor de kijker. Camera posities en het schakelen tussen rijders bijvoorbeeld, met de aanwezige realtime data zou je meteen een beslissende aanval moeten kunnen laten zien uit een duidelijke camera hoek. Nu steeds te closeup of verkeerde persoon uitgelicht op momenten waar je actie kon verwachten. Ook boven in beeld een traditionelere graphic met tijdsverschillen tussen groepen en wanneer een groep in beeld is laten zien naar welke groep we kijken.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone