Live wielrennen op Noorse tv: Leknessund verslaat Foss in korte tijdrit

woensdag 20 mei 2020 om 22:30
Live wielrennen op Noorse tv: Leknessund verslaat Foss in korte tijdrit

Andreas Leknessund in de Vredeskoers 2019 - foto: Jan Brychta

In Noorwegen was woensdagavond weer live wielrennen op tv: toptalent Andres Leknessund wist in een korte klimtijdrit de winst te grijpen. In de Klatrekongen, vrij vertaald de ‘klimkoning’, was Leknessund ruim twintig seconden sneller dan Tobias Foss van Jumbo-Visma.

In coronatijden is wielrennen in peloton al bijna twee maanden niet toegestaan. Deze week wordt weer een nationale koers in Vietnam verreden, maar in Europa blijft het wachten tot eind juli of zelfs augustus. In Noorwegen hebben ze toch een wedstrijdelement bedacht, namelijk een tijdrit. Individueel rijden is namelijk ‘gewoon’ toegestaan.

En het deelnemersveld was alles behalve slecht. De nodige WorldTour-renners stonden aan de start van Klatrekongen, een tijdrit van 4,1 kilometer op de klim naar Krokkleiva (even ten noordwesten van Oslo). Het was echter Leknessund van het continentale Uno-X die met een tijd van 10 minuten en 12 seconden won. De toekomstig renner van Team Sunweb versloeg daarmee Foss. Ådne Holter van Joker werd op 34 seconden derde.

Voor Lotto Soudal-renner Carl Fredrik Hagen was de vijfde plek weggelegd op 39 seconden achterstand. Edvald Boasson Hagen en Rasmus Tiller, beiden van Team NTT, werden zesde en zevende. De niet-UCI-wedstrijd werd live op TV2 Sport uitgezonden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Samlambeej 20 mei 2020 om 22:51

Maar nu is het dus niet meer live.

Ton van Wieringen 21 mei 2020 om 11:10

Uitstekende mogelijkheid voor een tijdrit is het Bentwoud tussen Boskoop en Zoetermeer. Prachtig asfalt en niet al te smal. Eventueel afsluitbaar om (veel) publiek te weren. En er hoeft achter elke renner toch geen auto. Een mooi rondje. Start om 08.00 uur op een doordeweekse dag. Dan is de 1.50 m goed aan te houden.

vanSpringel 21 mei 2020 om 13:17

Had dit bericht graag een dag eerder gelezen :-(

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair