Limburg Cycling strikt Tom Dumoulin als ambassadeur

woensdag 25 januari 2023 om 09:41
Limburg Cycling strikt Tom Dumoulin als ambassadeur

foto: Cor Vos

Limburg Cycling heeft een nieuwe ambassadeur en het is niemand minder dan Tom Dumoulin. De 32-jarige Dumoulin, die vorig jaar een punt zette achter een succesvolle carrière, wil graag zijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de wielersport in Limburg.

De winnaar van de Giro d’Italia 2017 werkte al langer met Limburg Cycling samen en heeft nu besloten zich officieel als ambassadeur aan het provinciale wielerplatform te verbinden. “Ik vind het ontzettend mooi wat Limburg Cycling doet voor de wielersport in Limburg in het algemeen en het jeugdwielrennen in het bijzonder. Met mijn ambassadeurschap wil ik daar graag een steentje aan bijdragen”, laat de oud-renner weten op de website van Limburg Cycling.

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, is eveneens in zijn nopjes. “Voor Limburg Cycling is het ambassadeurschap een mooie steun in de rug. We ontplooien ontzettend veel initiatieven om jong en oud in Limburg op de (sportieve) fiets te krijgen en te houden. Dat iemand als Tom Dumoulin aangeeft dit te willen ondersteunen, geeft een boost om het werk voort te zetten.”

Over Limburg Cycling
Stichting Limburg Cycling is hét centrale platform voor de wielersport in Limburg. Het wil niet alleen de wielersport in de provincie versterken, maar Limburg via de wielersport ook sportief, maatschappelijk én economisch sterker maken. Dat doet het platform onder andere door de ondersteuning van verenigingen, wedstrijdorganisatoren en wielertalenten, coördinatie van toertochten, organiseren van clinics en promotie van Limburg als wielerprovincie.

Eerder verbonden de voormalige wielerprofs Marc Lotz, Bram Tankink en Roy Curvers zich al aan het platform.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 25 januari 2023 om 10:10

Volgens mij is ie momenteel goed strikbaar: als er een mol bij de masked singer ‘De Peel in brand’ zingt weet ik genoegzaam genoeg.

3
Wheely 25 januari 2023 om 10:26

En dan blijkt het gewoon Raymond Kerckhoffs te zijn… Gerard giert het uit!

5
Simon1 25 januari 2023 om 10:23

Mooi dat hij dit doet.

Ik vind het stom dat hij geen NL belasting wil/wou betalen (door 1 meter over de grens te gaan wonen), maar nu wel loon ontvangt van de NL overheid. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Bram Tankink, en tal van andere wielrenners. Groot geworden door het Nederlandse publiek, maar zodra er twee centjes op de bankrekening staat, hup naar Belgie of Monaco.

2
mocca 25 januari 2023 om 12:04

dit geldt voor heel veel sporters, en bestuurslieden, en gewone mensen.
Er wonen er heel veel net over de grens met Belgie of Duitsland.

0
Posterix 25 januari 2023 om 15:48

Nederlandsch gezeik … leven en laten leven weet u wel. “Ja maar zij doen niet eerlijk” #kotsemoji

0
Jean Dumas 25 januari 2023 om 15:55

‘Met pijn in het hart verleg ik mijn aandacht van de Tour Dumoulin naar Limburg Cycling, maar het is een mooie stap in mijn leven’.

1
Grote Plateau 25 januari 2023 om 14:45

Tom, ben je niet wat te jong om er een carrière als lintjesknipper op na te houden?

0
Anton van Valouwe 25 januari 2023 om 16:48

“De 32-jarige Dumoulin, die vorig jaar een punt zette achter een succesvolle carrière”
Dat deed hij al een paar jaar eerder wat mij betreft….

0
Cen Morawec 28 januari 2023 om 18:44

HIj is ons held, de beste Limburgs wielrenner ooit. Hij verdient RESPECT. Ik hoop dat hij bij Limburg Cycling meer steun en ruimte krijgt dan in bij Tour de Dumoulin.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone