Lilian Calmejane blijft Total Direct Energie twee jaar langer trouw

woensdag 26 juni 2019 om 14:17
Lilian Calmejane blijft Total Direct Energie twee jaar langer trouw

foto: Cor Vos

Lilian Calmejane heeft zijn contract bij Total Direct Energie met twee jaar verlengd. Daardoor rijdt hij tot zeker einde 2021 bij de Franse formatie van Jean-René Bernaudeau. De Fransman begon in 2016 zijn profloopbaan bij Direct Energie en koerste nooit voor een andere ploeg.

“Ik ben blij en verheugd dat ik aanblijf bij deze ploeg, die ik inmiddels al kan beschouwen als mijn tweede familie”, reageerde Calmejane. “Mijn doel voor de komende seizoenen wordt me verder te ontwikkelen en uitblinken met de ploeg in de grote wedstrijden op de kalender, in het bijzonder de Tour of de Giro. De hervormingen van de UCI-regels staan ons toe te groeien en deel te nemen aan de meest belangrijke koersen. Dit is een grote motivatie om verder te gaan bij deze ploeg.”

Sinds de Fransman zich in 2016 voegde bij Direct Energie wist hij al elf keer te winnen. Op zijn palmares staan inmiddels ritzeges in de Vuelta a España (2016) en de Tour de France (2017). Over anderhalve week maakt hij voor de derde keer in zijn carrière zijn opwachting in de Tour.

Dit artikel delen:

2 Reacties

r525 26 juni 2019 om 16:19

Handig om nu te verlengen.
Heeft dit jaar nog weinig gepresteerd. Mag toch hopen dat hij in de TDF weer iets van zijn talent laat zien.

Dolledriesoldebroek 26 juni 2019 om 16:22

Kop had ook andersom kunnen zijn, total direct energie blijft calmejane trouw.. zo heel best presteert die ook niet in de wedstrijden waar ze hem als kopman uitspelen..

Headlines

Materiaalzone

Populair