Ligtlee niet te zien op WK op de sprint

Ligtlee niet te zien op WK op de sprint

Foto: Sirotti

Door Julian Dubbeld
zaterdag 20 januari 2018 om 17:11

Elis Ligtlee heeft vandaag bij de wereldbeker in Minsk een startbewijs voor het WK Baanwielrennen op het onderdeel de sprint misgelopen. De Olympisch kampioene op de keirin moest bij de eerste drie eindigen om in februari aan de start te mogen staan in Apeldoorn, waar het WK Baanwielrennen plaatsvindt. Dit lukte haar echter niet; ze strandde in de kwartfinale.

Het ontbrak de baanwielrenster uit Deventer aan kracht om de Litouwse Simona Krupeckaite te verslaan in de kwartfinale. Twee andere sprintsters uit Nederland lukte het wel om een WK-ticket op de sprint te bemachtigen: Laurine van Riessen en Shanne Braspenninckx.

Voor Ligtlee is er morgen nog een laatste kans om een WK-ticket te bemachtigen als de keirin wordt afgewerkt. Hier zal zij eveneens op het podium moeten eindigen om zich te plaatsen voor het WK Baanwielrennen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 21 januari 2018 om 12:08

Podium om naar wk te mogen is wel heel strenge eis. Zeker is iets als sprint of keuring waar wedstrijden alle kanten op kunnen. Een wereldtopper kan zomaar 10 de worden zonder per se slecht te zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair