Lichte knieblessure voor Tim Declercq

donderdag 8 april 2021 om 08:13
Lichte knieblessure voor Tim Declercq

foto: Cor Vos

Tim Declercq staat even langs de kant. De 32-jarige coureur van Deceuninck-Quick-Step kwam in de Ronde van Vlaanderen ten val in de voorfinale en liep daarbij een knieblessure op.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De slijmbeurs boven mijn patella-pees in de knie is gescheurd. Gelukkig is de pees niet geraakt, waardoor het met rust en veel ijs zou moeten opgelost kunnen geraken. Normaal zou ik volgende week zeer voorzichtig weer mogen beginnen trainen”, vertelt Declercq aan Het Nieuwsblad.

Declercq haalde door de valpartij ook de finish niet in in de Ronde, die uiteindelijk gewonnen werd door ploeggenoot Kasper Asgreen. De Deense kampioen was bij dezelfde val betrokken, maar kon zonder problemen verder. Het voorjaar van Declercq zat er na de Ronde van Vlaanderen al op. Het plan is dat de meesterhelper deze zomer de Tour de France rijdt.

Dit artikel delen:

2 Reacties

lo squalo dello Stretto 8 april 2021 om 08:35

Heeft hij sowieso niet een rustperiode nu? De belangrijkste koersen zijn voor hem gepasseerd lijkt me.

0
Verweggistan 8 april 2021 om 13:01

Misschien heeft Tom-Jelte nog reserve onderdelen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone