Bekkenbreuk voor Frederik Frison na val in Scheldeprijs

zondag 11 april 2021 om 08:15
Bekkenbreuk voor Frederik Frison na val in Scheldeprijs

Frison (r) kwam al vroeg in de koers ten val - foto: Cor Vos

Update

Voor Frederik Frison kwam de Scheldeprijs vroegtijdig ten einde. De renner van Lotto Soudal was in de beginfase van de wedstrijd betrokken bij een val en liep daarbij een lichte hersenschudding en meerdere schaafwonden op.

Ook klaagde de 28-jarige Antwerpenaar over pijn in zijn onderrug. Na zijn valpartij werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar een wond aan zijn wang werd gehecht. Uit voorzorg blijft hij een nacht ter observatie in het ziekenhuis. Normaal gesproken mag hij morgen naar huis om daar verder te herstellen. (7 april, 18u31)


Update – Bekkenbreuk voor Frison

Frederik Frison blijkt na enkele aanvullende onderzoeken in het ziekenhuis ook last te hebben van een breukje in zijn bekken. De renner van Lotto Soudal zal nu minimaal twee weken absolute rust moeten nemen. Als Frison na twee weken geen last meer heeft van zijn bekken, kan hij weer voorzichtig de training hervatten op de rollers.

De onfortuinlijke Frison zal na een maand weer een nieuwe scan laten maken. De trouwe helper liep bij zijn val ook een lichte hersenschudding en meerdere schaafwonden op. (11 april, 8u20)

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone