l’Equipe bezorgt Alaphilippe prestigieuze sportprijs, voor Benzema en Mbappé
Alaphillippe was de sterkste in de openingsrit van de Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 28 december 2021 om 13:42

l’Equipe bezorgt Alaphilippe prestigieuze sportprijs, voor Benzema en Mbappé

Julian Alaphilippe is voor de derde keer uitgeroepen tot Kampioen der Franse kampioenen, een prestigieuze Franse sportprijs. Journalisten van de bekende Franse sportkrant l’Equipe mogen hun stem uitbrengen wie volgens hen de Sportman van het jaar is. Alaphilippe hield motorcoureur Fabio Quartararo achter zich, dit jaar wereldkampioen in de koningsklasse MotoGP.

De wereldkampioen wielrennen haalde ruim zeventig punten meer dan de coureur uit de Yamaha-renstal. Iedere journalist moet een top-5 maken met de sporters die volgens hen de prijs het meest verdienen. De eerste op hun lijst krijgt zes punten, de tweede vier, de derde drie en dan twee en één. De renner van Quick-Step-Alpha Vinyl behaalde in totaal 765 stemmen, tegenover 694 voor Quartararo.

Stervoetballers Karim Benzema en Kylian Mbappé eindigden met respectievelijk 51 en 50 punten als negende en tiende, op ruime afstand van Alaphilippe. Bij de vrouwen kreeg judoka Clarisse Agbégnénou de eer toebedeeld. Zij behaalde twee keer zo veel stemmen als de nummer twee. De wereldkampioene en tweevoudig winnares van olympisch goud won de prijs ook al voor de derde keer. l’Equipe roept de Champions des champions France sinds 1946 uit.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 december 2021 13:49
Ah, ik dacht dat l'equipe per ongeluk een prijs voor mbappe en benzema had bezorgt bij Flip.
    28 december 2021 16:46
    Nee, je moet goed lezen. Eerst hebben ze hem bij flip afgeleverd en daarna zijn ze bij Benzema en Mbappe langsgegaan. Waarschijnlijk was het een betere route zo.
28 december 2021 14:09
De Fransen hebben doorheen de wielergeschiedenis heel wat kampioenen afgeleverd. Juju staat nog niet op het niveau van Hinault, Anquetil, Bobet of Fignon, maar stilaan in het rijtje er net onder met mannen als Jalabert en Thevenet. Toch 1 van de grote Franse coureurs.
28 december 2021 16:04
Toch knap, deze voetballers en de MotoGP kampioen voor blijven.
Maar ja, voetbal is nog veel meer een teamsport waarbij Julian het vooral dan toch meer zelf gedaan heeft.
28 december 2021 17:35
Mooi nieuws. Voetbal is overgewaardeerd en een miljoenenbal. Ik begrijp het aantal fans is groter, maar dit is een individuele sport voor het volk, waar zelfs de kampioenen nog gewoon een vraag gesteld kan worden.
28 december 2021 18:24
Terechte uitverkiezing. Maar zijn de Fransen echt zo wielergek? De Tour is heilig, maar ik heb er een hard hoofd in of PR over een maand of drie doorgaat.

Reacties zijn gesloten.