Leo van Vliet verwacht prestaties van Nederlandse renners

zaterdag 3 maart 2012 om 10:01
Lieuwe Westra

foto: Sirotti

Geen enkele Nederlandse renner is ervan verzekerd dat hij dit jaar wordt geselecteerd voor de Olympische Spelen of het WK in eigen land. Dat vertelde bondscoach Leo van Vliet tegen ProCycling. Zo is Lieuwe Westra (foto) – vorig jaar achtste op het WK Tijdrijden – allerminst zeker van een selectie voor de Olympische Spelen. “Iedereen is in 2012 gewoon gelijk, of hij nu Westra, Stef Clement of Lars Boom heet,” aldus Van Vliet.

Van Vliet verwacht prestaties van de Nederlandse renners. “Het gaat om resultaten, vooral in belangrijke races. Tot en met het NK tijdrijden zal ik alles scherp in de gaten houden, daarna moet ik de namen voor Londen opgeven.” De keuzeheer geeft aan dat hij overweegt een tijdrijder minder mee te nemen omdat de tijdrijders ook in de wegploeg moeten worden opgenomen. Nederland mag vijf renners opstellen tijdens de wegrit van de Olympische Spelen. Voor de tijdrit heeft het twee startbewijzen.

Van Vliet hoopt dat de Nederlanders dit jaar voldoende punten scoren. “Ik kan het niet genoeg herhalen: ik wil wel zien wat men presteert. En of we genoeg punten scoren. Stel je voor dat je er te weinig hebt om met negen renners te mogen starten. Dan sta je toch voor gek in eigen land.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone