Sterke selectie van INEOS Grenadiers in Giro dell’Emilia, debuut voor Leo Hayter

vrijdag 30 september 2022 om 15:41
Sterke selectie van INEOS Grenadiers in Giro dell’Emilia, debuut voor Leo Hayter

foto: Cor Vos

Leo Hayter zal in de Giro dell’Emilia voor het eerst in actie komen voor INEOS Grenadiers. De jonge renner en broer van Ethan zal samen met renners als Adam Yates en Daniel Felipe Martínez de koers betwisten voor de Britse ploeg.

De 21-jarige Hayter versierde een transfer van Hagens Berman Axeon naar INEOS Grenadiers. In de Giro dell’Emilia zal hij voor het eerst in het tenue van zijn nieuwe ploeg koersen. Eerder dit jaar reed Hayter zich in de kijker door de Giro d’Italia voor de beloften te winnen met een ruime voorsprong.

Hayter zal ogen tekort hebben in de ploegbus, want ook Yates, Felipe Martínez, Jhonatan Narváez, Carlos Rodríguez, Tao Geoghegan Hart en Laurens De Plus zullen de Giro dell’Emilia rijden. Martínez is bezig aan een sterk najaar, de Colombiaan won midden september nog de Coppa Sabatini. Yates liet zich dan weer zien in de Canadese klassiekers, waar hij tweemaal in de top-10 eindigde.

Geoghegan Hart en Rodríguez komen voor het eerst in actie sinds hun deelname aan de Vuelta a España. Spaans kampioen had lange tijd zicht op de top-5 in de Ronde van Spanje, maar een stevige valpartij zorgde ervoor dat hij vrede moest nemen met plaats zeven in het eindklassement.

Selectie INEOS Grenadiers voor flag-it Giro dell’Emilia (1 oktober)
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-ec Jhonatan Narváez
flag-gb Adam Yates
flag-es Carlos Rodríguez
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-be Laurens De Plus
flag-gb Leo Hayter

Dit artikel delen:

3 Reacties

vevie 30 september 2022 om 16:03

Sterke ploeg. Kunnen met deze renners zeker aanvallend en gedurfd koersen.

0
Cochise 30 september 2022 om 19:10

Alle ballen op Martinez!
Weet iemand hoe het met Narvaez zit, heeft die intussen al verlengd bij INEOS?

0
Murcia 30 september 2022 om 19:34

Volgens PCS wel en zou hij tot en met 2024 vastliggen bij de Britten. Maar ik heb een bericht hierover nog nergens gezien.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone