Lennard Kämna verrast: “Als je het mij vraagt, is Almeida de favoriet”

maandag 22 mei 2023 om 16:29
Lennard Kämna verrast: “Als je het mij vraagt, is Almeida de favoriet”

foto: Cor Vos

Primož Roglič en Geraint Thomas zijn de grote favorieten voor de eindzege in de Giro d’Italia, maar ook João Almeida staat er nog altijd uitstekend voor in het klassement. Lennard Kämna ziet in de Portugees zelfs de topfavoriet voor de eindoverwinning. Dat vertelde de Duitser tijdens een persconferentie op de tweede rustdag.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Het gaat in de Giro d’Italia, na het uitvallen van Remco Evenepoel, vooral over het duel tussen Geraint Thomas en Primož Roglič. En João Almeida dan? De Portugese kopman van UAE Emirates volgt in het klassement nog altijd maar op 22 seconden van Thomas, en dan moet zijn befaamde slotweek nog komen. “Het is misschien wel mijn beste kans om de Giro te winnen”, liet hij zondag voor de start van de vijftiende etappe nog weten.

Kämna houdt ook serieus rekening met de kopman van UAE Emirates. “Almeida, Roglič en Thomas geven voorlopig de beste indruk. Ik vind het zeer spijtig dat Tao Geoghegan Hart is uitgevallen, want hij leek tot zijn val de sterkste renner in koers. Als je het mij vraagt, is Almeida de favoriet om deze Giro te winnen.”

Spektakel op komst?
Kämna staat zelf nog altijd zevende in de algemene rangschikking en hoopt ook in de slotweek goed voor de dag te komen. “De eerste twee weken waren toch wel bijzonder. De Giro werd tot nu toe vooral gekenmerkt door het slechte weer en weinig strijd tussen de klassementsmannen. Ik had wel wat meer actie verwacht, maar niemand wilde tijd verliezen. Er werd wat ingehouden voor de laatste week.”

De 26-jarige Duitser verwacht in de derde week wel spektakel. “Ik voel me zelf nog redelijk goed en ik hoop dat ik een sterke slotweek kan afwerken. We gaan het snel weten. Ik hoop zelf ook nog iets te doen in die laatste week.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Romāns Vainšteins 22 mei 2023 om 17:21

Ik denk dat men in het peloton rekening houdt met een klimtijdrit-aanpak a la la Planche.

4
Dikke Vrouw 22 mei 2023 om 16:46

Geen idee waarom er zo veel denken dat joao wint .. primoz gaat m pakken hoor !

0
thorsen 22 mei 2023 om 16:53

Twee honden, vechten, een derde, etc.

0
AWestie 22 mei 2023 om 17:03

Maar vertelt hij ook waarom? Nu poneert hij alleen de stelling met de het punt dat er drie goed zijn

0
Massimo Bataille 22 mei 2023 om 17:16

Het feit dat REV uitvalt en dat van de outsiders (Almeida, Thomas, Hart, Vlasov) de helft alweer naar huis is, maakt het natuurlijk al iets geslotener koers van. Dit gecombineerd met het weer en gewoon de afwachtende houding van alle AK-mannen maakt dat de top-3 gewoon op enkele seconden van elkaar staan en dat niemand eigenlijk een idee heeft wie de beste in koers is.
Je weet het gewoon niet natuurlijk, maar ik vermoed dat Roglic niet zo uitstekend is en voorlopig onzichtbaar is om de schade te beperken en aan het hopen is op die ene goeie dag waar hij die paar seconden kan inhalen (eventueel die tijdrit).

Langs de andere kant kan hij zomaar klasse beter zijn en straks iedereen op 2min rijdt, en dan is het perfect tactisch spel van Jumbo…

0
goldone123 22 mei 2023 om 17:58

Ik vermoed dat het allemaal we mee valt, ik hoorde in een interview dat hij steeds beter voelt, overgens denk ik niet dat hij zo slecht is.

-1
Giovinazzi 22 mei 2023 om 18:13

Als Roglic zich echt niet goed voelde, had hij dit natuurlijk niet zo in de media gebracht. Ga er maar vanuit dat hij zich goed voelt.

-1
Kopinkas 22 mei 2023 om 16:42

Wie verrast Kämna eigenlijk met deze uitspraak?
De man in de straat, Jan met de pet? Toch niet de gemiddelde wielervolger?

Het is natuurlijk vrij bizar en licht verwarrend, dat het onderwerp van dit korte stukje, Kämna, in de eerste paragraaf niet eens aan bod komt. De tweede paragraaf laat je daarom natuurlijk best beginnen met ‘Ook Kämna houdt serieus rekening…’

-2
Zadelpijn 2.0 22 mei 2023 om 17:46

WF is de laatste tijd iets meer kaliber Telegraaf geworden en minder de kwaliteitsjournaliastiek in mijn ogen. Headers in caps lock op de socials terwijl het ‘nieuws’ niet echt noemenswaardig is. “Zolang er maar op geklikt wordt” lijkt het devies wel.

Ook deze kop: is Kämna verrast over Almeida? Verrast Kämna met deze uitspraak de rest van de wereld? Of verrast ie de andere mannen in het peloton met zijn 7e plek?

Achja, stiekem klik ik ook en houd ik daarmee dus de clickables lekker in stand. Hopen dat Kãmna in ieder geval niet verast.

3
VespavanBern 22 mei 2023 om 17:38

Tja, ik weet natuurlijk niet wat Kämma weet, maar dit riekt wel enigszins naar ‘kijk mij eens een onconventionele mening hebben’. Op grond van wat zou je kunnen aannemen dat Almeida ergens aankomende week Roglic of Thomas er af gaat rijden? Hij is niet bijzonder explosief, klimt niet buitengewoon goed op hoogte en heeft een gewoon een prima 3e week. Oh ja, slecht weer heeft hem in het verleden wel eens opgebroken. Welnee, wat mij betreft is Thomas gewoon favoriet om deze giro te winnen, met Roglic daar een fractie achter.

-4

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone