Lennard Kämna verlengt zijn contract, maar skipt de Tour

vrijdag 28 mei 2021 om 15:45
Lennard Kämna verlengt zijn contract, maar skipt de Tour

Kämna won in 2020 een etappe in de Tour de France - foto: Cor Vos

Goed en slecht nieuws voor Lennard Kämna: de Duitse renner verlengde zijn contract bij BORA-hansgrohe met een jaar, maar moet waarschijnlijk noodgedwongen afzien van deelname aan de Tour de France. Kämna kampt namelijk met een infectie en last daarom een pauze in.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Na veel overleg met mijn coach en de ploeg heb ik besloten dat ik dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meedoe aan de Tour de France. Een moeilijke beslissing die pijn doet”, laat Kämna via zijn ploeg weten. Hij won afgelopen jaar nog de etappe naar Villard-de-Lans. “Voorlopig heb ik mijn doelen en plannen voor het seizoen uitgesteld tot de late zomer.”

De 24-jarige renner was het seizoen nochtans goed begonnen met een etappezege in de Ronde van Catalonië. “Daarna kampte ik met een infectie, waarvan ik in de Volta ao Algarve nog steeds last had. Ook moest ik de hoogtestage afzeggen die ik had gepland voor de Tour. Misschien heb ik in de lente wat te hard van stapel gelopen en te weinig aandacht besteed aan mijn herstel.”

Tegelijk maakte BORA-hansgrohe bekend dat Kämna zijn contract met de ploeg met een jaar had verlengd. “Ik bevind me hier in de perfecte omgeving en dat hebben de afgelopen weken alleen maar bevestigd. We hebben gemeenschappelijke doelen, die ik nog altijd erg graag nastreef. Nu wil ik eerst weer helemaal fit worden.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

hartstikkebedankt 28 mei 2021 om 15:54

Vond hem laatst al erg matig in de Algarve maar dit zal misschien de oorzaak zijn. Verder hopen op een goed herstel en misschien de Vuelta halen

0
FDJ 28 mei 2021 om 16:01

Zonde, leuke aanvallende renner. Vorig jaar indrukwekkend hoe hij die rit won en Carapaz gewoon regelrecht uit het wiel reed.

0
Groetjesaandevoetjes 28 mei 2021 om 16:13

Oei, zo blijft er weinig over als ondersteuning voor Kelderman. Geen Kamna. Geen Schachmann. Wellicht dat Buchmann toch nog de Tour doet na de opgave in de Giro?

Sagan, Ackermann, Kelderman als kopmannen bevestigd
Burghardt, Politt, Konrad als ondersteuning al bevestigd

Wellicht Schelling nog?

0
Turtlehead 28 mei 2021 om 17:56

Buchman lijkt me logisch als ‘vervanger’ van Kämna.
Wel jammer voor Kelderman.

0
lampje 28 mei 2021 om 20:40

Kämna was niet per se knecht geweest. Een Konrad in betere doen dan begin dit jaar is sowieso al een prima knecht. Kelderman komt wel zelf wat tekort ben ik bang.

0
tvm 28 mei 2021 om 17:18

Kämnamann valt een beetje tegen. Al kan het natuurlijk niet alle jaren feest zijn.

0
FDJ 28 mei 2021 om 17:26

Als je de moeite had genomen het artikel te lezen, heb je gezelen dat het een reden heeft ;-)

0
jsprunk 28 mei 2021 om 19:17

Mooie renner voor de Vuelta als hij herstelt

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone