Lennard Kämna verlengt zijn contract, maar skipt de Tour
Kämna won in 2020 een etappe in de Tour de France - foto: Cor Vos
vrijdag 28 mei 2021 om 15:45

Lennard Kämna verlengt zijn contract, maar skipt de Tour

Goed en slecht nieuws voor Lennard Kämna: de Duitse renner verlengde zijn contract bij BORA-hansgrohe met een jaar, maar moet waarschijnlijk noodgedwongen afzien van deelname aan de Tour de France. Kämna kampt namelijk met een infectie en last daarom een pauze in.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na veel overleg met mijn coach en de ploeg heb ik besloten dat ik dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meedoe aan de Tour de France. Een moeilijke beslissing die pijn doet”, laat Kämna via zijn ploeg weten. Hij won afgelopen jaar nog de etappe naar Villard-de-Lans. “Voorlopig heb ik mijn doelen en plannen voor het seizoen uitgesteld tot de late zomer.”

De 24-jarige renner was het seizoen nochtans goed begonnen met een etappezege in de Ronde van Catalonië. “Daarna kampte ik met een infectie, waarvan ik in de Volta ao Algarve nog steeds last had. Ook moest ik de hoogtestage afzeggen die ik had gepland voor de Tour. Misschien heb ik in de lente wat te hard van stapel gelopen en te weinig aandacht besteed aan mijn herstel.”

Tegelijk maakte BORA-hansgrohe bekend dat Kämna zijn contract met de ploeg met een jaar had verlengd. “Ik bevind me hier in de perfecte omgeving en dat hebben de afgelopen weken alleen maar bevestigd. We hebben gemeenschappelijke doelen, die ik nog altijd erg graag nastreef. Nu wil ik eerst weer helemaal fit worden.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2021 15:54
Vond hem laatst al erg matig in de Algarve maar dit zal misschien de oorzaak zijn. Verder hopen op een goed herstel en misschien de Vuelta halen
28 mei 2021 16:01
Zonde, leuke aanvallende renner. Vorig jaar indrukwekkend hoe hij die rit won en Carapaz gewoon regelrecht uit het wiel reed.
28 mei 2021 16:13
Oei, zo blijft er weinig over als ondersteuning voor Kelderman. Geen Kamna. Geen Schachmann. Wellicht dat Buchmann toch nog de Tour doet na de opgave in de Giro?

Sagan, Ackermann, Kelderman als kopmannen bevestigd
Burghardt, Politt, Konrad als ondersteuning al bevestigd

Wellicht Schelling nog?
    28 mei 2021 17:56
    Buchman lijkt me logisch als 'vervanger' van Kämna.
    Wel jammer voor Kelderman.
    28 mei 2021 20:40
    Kämna was niet per se knecht geweest. Een Konrad in betere doen dan begin dit jaar is sowieso al een prima knecht. Kelderman komt wel zelf wat tekort ben ik bang.
28 mei 2021 17:18
Kämnamann valt een beetje tegen. Al kan het natuurlijk niet alle jaren feest zijn.
    28 mei 2021 17:26
    Als je de moeite had genomen het artikel te lezen, heb je gezelen dat het een reden heeft ;-)
28 mei 2021 19:17
Mooie renner voor de Vuelta als hij herstelt

Reacties zijn gesloten.