Lennard Kämna ontvangt Duitse wielerprijs

dinsdag 15 december 2020 om 14:39
Lennard Kämna ontvangt Duitse wielerprijs

Kämna viert zijn ritzege in Villard-de-Lans - foto: Cor Vos

Lennard Kämna is in Duitsland uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar. De 24-jarige coureur van BORA-hansgrohe won dit jaar onder meer etappes in de Tour de France en het Critérium du Dauphiné.

De verkiezing werd georganiseerd door de tijdschriften RadSport en RennRad. Kämna kreeg bij de mannen de meeste stemmen, namelijk 26,9%. Hij bleef daarmee zijn BORA-hansgrohe-ploeggenoten Maximilian Schachmann (19,2%) en Pascal Ackermann (16,3%) voor in de uitslag.

Bij de vrouwen ging de titel Wielrenster van het Jaar naar baanwielrenster Emma Hinze, die begin 2020 in Berlijn drie keer wereldkampioen werd. Dat deed zij op de onderdelen sprint, keirin en teamsprint. Hinze kreeg meer stemmen dan Lisa Brennauer en Franziska Brauße.

De prijs voor het grootste talent ging naar de 18-jarige Marco Brenner, die de komende vier jaar uitkomt voor de WorldTour-ploeg van Team DSM (de opvolger van Team Sunweb).

Dit artikel delen:

3 Reacties

Sephiroth 15 december 2020 om 15:10

Terecht, alhoewel die andere twee ook waardig waren. De keuze was hier in ieder geval wat lastiger dan bij nederland of de belgie.

Jammer dan brennauer niet heeft gewonnen, dat was mijn favoriet.

VespavanBern 15 december 2020 om 16:23

Loeisterke renner

CechRepublic 16 december 2020 om 08:45

Mega talent, maar vind het verbijsterend dat hij gewonnen heeft. Schachmann heeft over het hele seizoen echt beter gereden met top 10 plekken in klassiekers en winst in Parijs – Nice.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone