Lennard Kämna na solozege: “Een grote bevrijding voor het team”

dinsdag 15 september 2020 om 18:04
Video

BORA-hansgrohe heeft na dagen vol aanvalslust de ritzege in de Tour de France 2020 beet. Lennard Kämna bleek in de zestiende etappe met finish in Villard-de-Lans de beste renner uit een grote kopgroep. “Het is een grote bevrijding voor het team en ook voor mij. Ik kan het bijna niet geloven”, zegt Kämna na afloop.

“Ik voel mij geweldig”, reageert de 24-jarige Duitser na zijn ritzege. “Het was echt een topdag voor mij vandaag. Het was een groot gevecht vanaf het begin en ik wist dat ik alleen aan moest komen.”

Daarvoor moest Kämna in de finale afrekenen met acht medevluchters. Op de top van de voorlaatste klim had hij enkel nog Richard Carapaz en Sebastien Reichenbach bij zich, maar daar nam hij op 20 kilometer van de meet afstand van. “Ik zag dat Carapaz het tempo wat liet zakken en dat was voor mij hét moment. Vanaf daar ging ik volle bak tot het einde.”

Precies een maand geleden wist Kämna voor het eerst in zijn carrière een overwinning te boeken, toen deed hij dat in het Critérium du Dauphiné. De oud-renner van Team Sunweb weet zelf ook dat hij een flinke ontwikkeling doormaakt. “De stap die ik heb gemaakt dit jaar is immens en ik ben zo dankbaar dat ik vandaag kon winnen”, zegt hij.

Samenvatting:

Dit artikel delen:

7 Reacties

koos1 15 september 2020 om 18:19

Verdiende overwinning voor Kamna en zeker ook voor Bora. Echt sterk zoals hij op te top wegreed en steeds verder kon uitlopen.

ghostwriter 15 september 2020 om 18:21

Jammer dat zo veel grote talenten Sunweb verlaten. Sunweb is een fenomenale opleidingsploeg voor jonge talenten. Ik denk dat Arensmans de juiste keuze heeft gemaakt door voor Sunweb te kiezen. Ik verwacht veel van hem in de toekomst. Ik vind het jammer dat Sunweb volgend jaar Bardet erbij krijgt. Ik had gehoopt dat de talentvolle aanvallers en klimmers die ze in de ploeg hebben weer de kans zouden krijgen.

Wildebert 15 september 2020 om 18:27

Kan je wel volgen, maar misschien is juist Bardet wel weer iemand die aanvallend kan rijden, bevrijdt van het Franse juk.

adelaarvanantwerpen 15 september 2020 om 18:32

Bora is toch ook wel top in het opleiden van talenten. De manier waarop Bennett, Ackermann, Buchmann en de Oostenrijkers daar zijn gegroeid vind ik toch ook wel indrukwekkend.

Jean Dumas 15 september 2020 om 18:41

Zelfde stunt als Sunwebjongeren, leek wel bevrijd van het juk van Sagan en Schachmann

FDJ 15 september 2020 om 20:07

Buchmann neem ik aan? Schachmann is een zelfde type renner.

Jungle Man 15 september 2020 om 18:55

Bora is samen met sunweb toch wel het lichtpuntje van deze tour. Alaphilippe zie je dat ie ook wil, maar heeft net een wat mindere vorm.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone