Hofstede moet Critérium du Dauphiné verlaten na valpartij
foto: Cor Vos
donderdag 3 juni 2021 om 14:14

Hofstede moet Critérium du Dauphiné verlaten na valpartij

Update Voor Lennard Hofstede heeft het Critérium du Dauphiné nog geen vijf etappes geduurd. De renner van Jumbo-Visma kwam in de vijfde etappe van de Franse rittenkoers ten val en was genoodzaakt om in de remmen te knijpen.

De 26-jarige Hofstede was samen met onder meer Ilan Van Wilder betrokken bij een valpartij. De kopman van Team DSM wist zijn weg weer te vervolgen, maar Hofstede besloot na zijn buiteling uit koers te stappen. De voor Jumbo-Visma uitkomende Nederlander stond na vier etappes op een 85ste plaats in het klassement, op 13m25s van leider Lukas Pöstlberger.

Zijn werkgever vreest voor een sleutelbeenbreuk. Hofstede begon zijn seizoen in Frankrijk met Parijs-Nice en reed verder nog de Ronde van het Baskenland, de klimklassiekers Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en was deze week dus bezig met het Critérium du Dauphiné.

Eerder deze week konden we al de opgaves noteren van Eros Capecchi, Benjamin Perry, Ian Garrison, Robert Power, Mads Pedersen en Michael Gogl. Vandaag kwamen daar nog de namen van Clément Venturini, Kaden Groves, Ivo Oliveira en dus Hofstede bij. De 73ste editie van het Critérium du Dauphiné duurt nog tot en met zondag.


Update 3 juni – 18.30 uur

In het ziekenhuis bleek dat Lennard Hofstede wellicht een ontwrichting heeft tussen zijn sleutelbeen en het schouderblad. Ook heeft hij een breukje in zijn elleboog opgelopen en zijn er verwondingen in het gezicht gehecht. Ploegleider Grischa Niermann baalt van het wegvallen van Hofstede. “Het was een nerveuze en hectische etappe.”

“Er stond ook een beetje wind, dus je moest altijd op je hoede zijn. Helaas zijn we in die hectiek ook Lennard kwijtgeraakt bij een valpartij. Dat is balen, want Lennard is een belangrijke pion binnen onze ploeg. Het is de hele Dauphiné al erg nerveus. Iedereen lijkt zich te willen bewijzen voor de Tour de France of wil de laatste puntjes op de i zetten.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
2 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2021 20:05
Zonde. Zo te lezen geen reserveoptie voor de Tour meer.
Overigens doen ze zelf ook mee met dat rare nerveuze gedoe, Kruijswijk ook bovenop dat klimmetje nog naar voren sprinten langs t kantje. Iedereen is bang de boot te missen.
3 juni 2021 20:28
"Overigens doen ze zelf ook mee met dat rare nerveuze gedoe". Jij hebt liever dat ze gewoon 'van achteren' blijven? Kruijswijk wilde in de smalle afdaling van voren zitten, simpel.

Reacties zijn gesloten.