Lekke band en valpartij nekken Gianni Moscon: “Op de limiet maak je fouten”

zondag 3 oktober 2021 om 18:32
Lekke band en valpartij nekken Gianni Moscon: “Op de limiet maak je fouten”

foto: Cor Vos

Gianni Moscon mocht stiekem gaan dromen van de winst in Parijs-Roubaix, maar het mocht niet zo zijn voor de Italiaan van INEOS Grenadiers. Binnen vijf kilometer reed hij lek en kwam hij ten val, en dat terwijl hij in leidende positie reed. “Als je op de limiet rijdt, maak je ook fouten”, zegt de uiteindelijke nummer vier.

“Deze wedstrijd is een van de mooiste koersen”, aldus Moscon na afloop. “Ik probeerde van ver aan te vallen en heb alles gegeven. Ik had alleen wat pech met die lekke band en daarna zat ik op de limiet. Als je dat doet, maak je ook fouten. Ik viel, maar verloor niet al te veel tijd. Toch kwamen ze terug van achteruit en toen had ik de benen niet meer om ze te volgen. Ik probeerde het nog wel en dat zorgde voor een vierde plek.”

Moscon was goed op weg en reed, vlak voor hij lek reed, volgens de GPS verder weg van de achtervolgende groep met Mathieu van der Poel en de uiteindelijke winnaar Sonny Colbrelli. Of hij op winnende koers was, durft hij alleen niet te zeggen. “Wie weet… Je kan dat nu niet zeggen. Ik weet het zelf niet. De koers is nu eenmaal zo gelopen. Ik weet ook niet hoeveel tijd ik precies verloren heb door die twee dingen.”

“Het was heel spectaculair”, zegt Moscon. “Ik probeerde om mijn kaarten vroeg op tafel te leggen, door vroeg aan te vallen. Maar het is niet gelukt. Een andere Italiaan heeft gewonnen, dus de felicitaties gaan naar hem.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Cochise 3 oktober 2021 om 18:55

Ik had het hem wel gegund!

Covadonga 3 oktober 2021 om 18:57

Dikke pech. Dat hoort nu eenmaal bij Parijs-Roubaix.

reusjen 3 oktober 2021 om 19:02

Geen woord over de bandenspanning. Als de journalist van dienst hier geen aandacht aan besteed heeft is dat toch wel slecht. Of Moscon heeft geen zin om met modder te gooien.

xistnc 3 oktober 2021 om 19:03

Was een verdiende winnaar geweest, hij hield goed stand en liep zelfs uit. Ik vraag me af of de fiets in orde was waarmee hij na zijn lekke band naar de finish moest.

Murcia 3 oktober 2021 om 19:03

Daar lig je s'avonds in je bed wel van te draaien denk ik want hij leek op weg naar de overwinning die bij zijn immense talent past. Maar hij geeft het zelf al aan dat fouten maken hier zo ongenadig slecht uitpakt en dat het komt omdat je op de grens aan het rijden bent. Kan hopelijk bij Astana deze lijn als toprenner doortrekken ipv de incidenten door zijn ontvlambaarheid.

Romāns Vainšteins 4 oktober 2021 om 08:53

Als je zo dit interview leest is het niet bepaald een man van draaien in zijn bed en allerlei moeilijk mentaal gedoe. Er zit een realistische en pragmatische kop op.

S'mon 3 oktober 2021 om 19:10

Bij elk interview toch heerlijke foto's eigenlijk, het scheppingsverhaal is precies terug omgekeerd!

JDV 3 oktober 2021 om 19:29

Alsof ze bij Ineos zo dom zijn Moscon een fiets te geven met 6 bar erin. Commentators wilden het graag zien, maar iedereen glibberde en stuiterde. Hij was gewoon leeg gereden. Moedige koers van deze eendagsspecialist.

NiM 3 oktober 2021 om 19:46

Dat zou je inderdaad denken maar het komt meer voor dan je zou denken

Polleke 3 oktober 2021 om 20:33

Het wàs gewoon zo, hij stuiterde van steen naar steen op die reservrfiets, hij reed ook nog eens veel te lang verder op die lekke band terwijl de auto vlak achter hem reed… Bij Ineos, waar ze prat gaan op hun detailzucht mogen ze zich zeker eens achter de oren krabben…

Marco Willems 3 oktober 2021 om 19:41

Dacht net als gister dat de tijdmeting niet klopte maar dan ga je zelf weer klokken en zie je dat Moscon toch echt verder wegrijdt. Beresterke vandaag maar door pech niet gewonnen.

Romāns Vainšteins 3 oktober 2021 om 21:11

Heb het altijd al in hem gezien en hoop dat hij er vanaf volgend seizoen jarenlang bij is op de keien. Hij kan gewoon die koersen winnen.

Pietspeed 3 oktober 2021 om 21:19

Hij zou meer dan verdiend gewonnen hebben. Zelfs na de pech en val bleef hij uit de greep. Knap.

Chasse_patate 3 oktober 2021 om 22:10

Gelukkig maar. Stel je voor dat racisme PR gewonnen had vandaag. Was een zwarte dag geweest.

Turtlehead 3 oktober 2021 om 22:16

Hij heeft expres verloren, omdat hij niet met een zwart gespat gezicht over de finish wilde. Dát is het!

Harrogate19 3 oktober 2021 om 23:26

Wat een sneue reactie. Moscon heeft een keer iemand beledigd obv z’n uiterlijk. Daarom is hij nog niet de verpersoonlijking van racisme.

Chasse_patate 4 oktober 2021 om 07:37

@Harrogate, de appel valt niet ver van de boom. Doe je dat eens, dan doe je dat vaker. Hij is al vaker negatief in het nieuws gekomen.

reusjen 4 oktober 2021 om 10:44

@Chasse_patat
Dat spreekwoord is hier totaal niet relevant, of ken je zijn vader?

Romāns Vainšteins 4 oktober 2021 om 11:24

Wat is die onvergeeflijke protestantse inslag met eeuwige verdoemenis toch naar, gelukkig voor Moscon is hij katholiek.

Michelangelo 4 oktober 2021 om 11:41

Hij zou het gisteren niet gestolen hebben mocht hij als eerste over streep gebold zijn.

Maar ook ik neem in mijn blijdschap over een winnaar toch ook gewoon het gedrag van een renner mee. En dan is Moscon niet mijn favoriet. Dan ben ik blijer met die andere Italiaan als winnaar…

Romāns Vainšteins 4 oktober 2021 om 17:26

Wat moet dat lastig zijn, gedrag meenemen van iemand die je nauwelijks kent. We hebben geen flauw benul hoe die lui zijn joh, maar nee, het gedrag neem ik toch ook even mee.

Doe mij maar gewoon alleen de coureur, dat kun je tenminste eerlijk beoordelen.

Michael Bianchi 4 oktober 2021 om 18:16

Ook hier de racisme kaart trekken triest figuur. Ik had het hem de overwinning gegund!

$kedel 3 oktober 2021 om 22:56

Zonder val en lekke band was hij ook wel teruggepakt maar desalniettemin een moedige poging.

de adelaar 4 oktober 2021 om 06:34

Jammer , heeft de koers gekleurd… dit heetgebakerde mannetje kan gewoon heel goed fietsen en had een podium ook verdiend. Volgend jaar met de haai samen in een ploeg. Smullen

Bontempi1962 4 oktober 2021 om 17:13

Pechvogel van de dag. Ik had nog moeten zien of hem zonder die pech hadden gepakt.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone