Leider Laporte: “Het zal wellicht een secondenspel worden”

zondag 10 februari 2019 om 10:42
Leider Laporte: “Het zal wellicht een secondenspel worden”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Vijf seconden: dat is het verschil tussen leider Christophe Laporte en nummer twee Bryan Coquard in de Etoile de Bessèges. Die eerste kan vandaag in de afsluitende tijdrit het eindklassement naar zich toe trekken. “Maar het zal wellicht een secondenspel worden”, zo voorspelde Laporte na afloop van de derde etappe.

De voorlaatste etappe in de Franse rittenkoers verliep niet zonder slag of stoot. Het regende aanvallen onderweg naar Bessèges. Na een chaotische finale zegevierde Marc Sarreau. De renner van Groupama-FDJ versloeg… leider Laporte. “Het ging echt enorm snel”, zo verklaarde de kopman van Cofidis na afloop.

“We verloren al drie renners op de eerste klim van de dag. Gelukkig werd ik fantastisch omringd door de rest van de ploeg. Toch moest ik meerdere malen zelf reageren op aanvallen. Dat heeft krachten gekost, waardoor ik in de eindsprint net tekort kwam.”

Kleine verschillen in het klassement 
Laporte wist echter wel de leiderstrui te behouden. Naaste belagers Coquard en Sarreau volgen op respectievelijk 5 en 6 seconden. Het grote gevaar lijkt echter te komen van tijdrijder Yoann Paillot: de Fransman van St Michel-Auber93 staat op slechts 13 tellen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair