Lefevere: “We moeten Cancellara zo snel mogelijk isoleren”

woensdag 30 maart 2011 om 10:59

Patrick Lefevere denkt zijn tactiek om Fabian Cancellara te verslaan gereed te hebben. De manager van Quick Step is van mening dat de ongenaakbaar geachte in zijn eentje te verslaan is. “We moeten Cancellara zo snel mogelijk isoleren,” vertelde hij op de Belgische televisie.

“Cancellara was indrukwekkend in de E3, maar het wordt makkelijker om hem zondag te kloppen dan om een regering te vormen”, aldus Lefevere. “Het mooie weer is al een nadeel voor de topfavoriet.” Lefevere denkt dat Cancellara te verslaan is. “Je moet de favoriet zo snel mogelijk isoleren, zo moet hij zelf de andere kopmannen gaan halen. Het is zoals De Cauwer zo mooi kan zeggen: “Je moet eerst het bord van een ander leegeten.”

Quick Step zal zondag geen passieve koers rijden. “Dat is natuurlijk maar één van de tactieken en we zullen niet het enige team zijn die het zo wil aanpakken. Maar we mogen niet te passief gaan rijden,” aldus Lefevere, die voorspelt dat een van zijn eigen renners de zege pakt. “Wie er zondag zal winnen? Sylvain Chavanel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone