Lefevere: ”Tourteam rond Cavendish”

woensdag 31 oktober 2012 om 14:59

cavendish

foto: Sirotti

Patrick Lefevere is vastbesloten om volgend seizoen een Tourteam rond topaanwinst Mark Cavendish te bouwen. Het is de bedoeling dat Omega Pharma-Quickstep met de sterkst mogelijke bezetting afreist naar La Grande Boucle om Cavendish naar zoveel mogelijk ritzeges en de groene trui te loodsen. Dat zegt Lefevere in gesprek met Cyclingnews.

”Zelfs een blinde kon zien dat Mark niet goed in zijn vel zat tijdens de afgelopen Tour”, laat de manager van de Belgische formatie weten. Hiermee doelt hij op het feit dat Team Sky vooral was geformeerd rondom eindwinnaar Bradley Wiggins. Dat de samenwerking tussen Cavendish en het team uit zijn geboorteland geen vervolg zou krijgen werd al snel duidelijk. Toen ‘The Manx Express’ groen licht kreeg om zijn carrière elders voort te zetten was Lefevere er als de kippen bij om de snelle Brit in te lijven.

Dat Cavendish bij zijn nieuwe werkgever wel de volledige steun gaat krijgen in de massasprints moge duidelijk zijn. ”We zullen wat moeten gaan puzzelen en proberen maar we hebben naar mijn mening genoeg renners voor een succesvolle sprinttrein”. Op de vraag wie Cavendish’ nieuwe lead out-man gaat worden heeft Lefevere dan ook niet direct een antwoord klaar. ”Misschien is Steegmans de beste optie, misschien ook wel Boonen of een ander.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair