Lefevere over toekomst Alaphilippe: “Er is een optie tot 2024”

dinsdag 19 januari 2021 om 10:42
Lefevere over toekomst Alaphilippe: “Er is een optie tot 2024”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe koerst al sinds 2014 voor Patrick Lefevere, maar AG2R Citroën liet eerder al weten interesse te hebben in de renner van Deceuninck-Quick-Step. Lefevere is duidelijk: “Er was al een contract tot 2024. Het is te zeggen: er is een optie.”

Lefevere heeft het in het radioprogramma De Tribune van Sporza over de toekomst van Alaphilippe. “Wie zegt dat zijn contract stopt na 2021? Er was al een contract tot 2024. Het is te zeggen: er is een optie. Als de ploeg stopt, dan kan hij niet blijven. En als morgen Ineos komt met 10 miljoen euro, dan moet ik ciao zeggen.”

“Maar zolang de ploeg blijft bestaan, blijft hij bij ons. Het is een optie, eentje aan de marktprijs. Dat is ook zo met onder meer Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Mauri Vansevenant. Er is de optie waarbij we als ploeg the right of first refusal hebben. Ik kan hetzelfde op tafel leggen en dan moet hij blijven.”

Toekomst 
De vraag is wel of hoofdsponsor Deceuninck de sponsorovereenkomst met de wielerploeg zal verlengen. Lefevere over de financiële toekomst van zijn ploeg: “Er is een optie voor twee extra jaren en zij hebben tot maart om te beslissen. Ik wil niet in de situatie zitten zoals NTT vorig jaar of zoals wij drie jaar geleden dat we in augustus nog niets hebben.”

“Als sponsors nu nog niet begrepen hebben welke fantastische return on investment we meebrengen… Specialized wil verder, Lidl wil verder, Quick Step wil verder… Maar tussen verder willen doen en iets op papier zien staan, zit nog een verdieping.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

LB108 19 januari 2021 om 10:52

Haha net zoals Bennett deze optie had bij Bora hansgrohe, waardeloos uiteindelijk

Groetjesaandevoetjes 19 januari 2021 om 10:59

Ik als Nederland snap de term ‘het is te zeggen’ niet. Of is dit Lefevre taal?

Staat er nu in twee zinnen dat er een contract is tot 2024 en wordt in dezelfde zinnen gezegd dat het niet zo is?

Massimo Bataille 19 januari 2021 om 11:08

De term wordt regelmatig gebruikt in de (west)-vlaamse taal.

Ik denk dat het er op neer komt dat het contract van Alaphilippe loopt tot eind 2021. Hij heeft de optie dat het verlengd wordt tot 2024 als hij evenveel aanbiedt als een andere ploeg.

Dus als er geen ploegen een verbeterd voorstel willen bieden aan Alaphilippe, wordt het (automatisch?) verlengd. Als er een beter contract wordt aangeboden (door pakweg ineos), kan Lefevere het verschil bijleggen en ook verlengen.
Dus Alaphilippe kan niet zomaar zeggen, ik kan daar x euro meer verdienen, ik ga naar die ploeg.

Gelei 19 januari 2021 om 11:30

"Het ('t) is te zeggen" wordt in de Vlaamse spreektaal gebruikt om nuance, verduidelijking aan te brengen aan een voorgaand statement. Hij had hier in netter Nederlands ook gewoon kunnen zeggen: "Eigenlijk is er een optie".

joowii 19 januari 2021 om 13:29

“dat wil zeggen”?

Derierre de la course 19 januari 2021 om 17:55

Het is allemaal spreektaal en eigenlijk geen schrijftaal. Maar het is ook een quote uit een interview dus dan mag dat.

Julian Bijkerk 19 januari 2021 om 21:33

TERECHT!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair