Lefevere ontevreden over twee extra hellingen in De Ronde

woensdag 26 november 2014 om 10:10

De Tiegemberg en de Berendries zijn toegevoegd aan het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. Hierdoor moeten er volgend seizoen negentien hellingen worden beklommen in de De Ronde. “Dat vind ik geen goeie evolutie”, reageert OPQS-manager Patrick Lefevere tegenover Sporza.


“Wielrennen is een televisiesport en is mooi om naar te kijken. Maar als het saai wordt omdat de renners niet meer aanvallen, dan heeft dat te maken met de lastigheid van het parcours”, beweert Lefevere. “Men zweert doping af en wil de waarheid naar boven halen, maar men doet niets tegen organisatoren die de wedstrijden altijd lastiger maken. De renners zijn allemaal betere atleten dan vroeger. Er is een nivellering naar boven. Maar maak het parcours toch niet lastiger dan nodig.”

De Belg wil terug naar oude tijden. “De Ronde moet de Ronde blijven en ook in Milaan-Sanremo moet die nieuwe helling (de Pompeiana) er niet komen. Kijk ook naar Luik-Bastenaken-Luik. In de jaren 70 telde die koers 11 hellingen en was er spanning. Nu zijn er 27 hellingen en is het niet meer spannend. Blijf er dus af!”

Lees ook:
Ronde van Vlaanderen 2015 telt twee hellingen meer

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.