Lefevere nuanceert uitspraken: “Een damesploeg komt misschien sneller dan iedereen denkt”

zondag 3 oktober 2021 om 13:02
Lefevere nuanceert uitspraken: “Een damesploeg komt misschien sneller dan iedereen denkt”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere maakte zich een paar weken geleden niet echt populair met enkele opmerkingen over het vrouwenwielrennen, maar de Belgische teammanager van Deceuninck-Quick-Step komt in zijn wekelijkse column voor Het Nieuwsblad terug op zijn eerdere uitspraken.

Tijdens het WK wielrennen in Vlaanderen was Lefevere te gast in Sportcast, een podcast van Het Laatste Nieuws met Stijn Vlaeminck en Tom Boonen. Het ging onder meer over het vrouwenwielrennen. “Wanneer ik met een vrouwenploeg begin?”, werd Lefevere gevraagd. “Als er genoeg goeie rensters zijn in België. Het moet niet noodzakelijk een typisch Belgische ploeg zijn, maar ik zie ze helaas niet.”

“Ik was een koers in Italië aan het volgen. Longo Borghini won, het eerste Belgische meisje werd veertigste op vijf minuten. Ik zit in een nevenfirma Experza, zij sponsoren de ploeg van de vrouw van onze ploegleider Rik Van Slycke. Als er in De Panne een groep wegrijdt van vijftig en er zit dan niemand bij… Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW (het OCMW verstrekt als openbare instantie diensten aan armen, zorg aan ouderen, red.) niet, hé.”

“Met wat moet je beginnen? Je moet die vrouwen eerst al overtuigen om wielrenster te worden. Ik heb ook niet de ervaring, tijd, geld of goesting om te investeren als ik niet weet waar ik zal uitkomen.”

“Een damesploeg is een piste die we uiteraard onderzoeken”
Lefevere voelde zich eerder deze week geroepen om nog eens terug te komen op zijn uitspraken. “Mijn uitspraak over de oprichting van een eigen damesteam – “Ik ben het OCMW niet” – is uit zijn context gehaald. Ik wilde alleen aangeven dat er op dit moment geen acht of meer rensters einde contract zijn die mij competitief maken in de WorldTour. Maar een damesploeg is een piste die we uiteraard onderzoeken.”

“Misschien komt die er zelfs sneller dan iedereen denkt”, aldus Lefevere. Zaterdag stond overigens de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen op het programma, gewonnen door de Britse Lizzie Deignan. “De opwaardering van het vrouwenwielrennen gebeurt naar mijn gevoel soms artificieel snel, maar dit is een goede en logische stap”, is Lefevere van mening.

Dit artikel delen:

12 Reacties

klootje kriekeljon 3 oktober 2021 om 13:09

De kop was voldoende geweest als nieuwsfeit.

0
reusjen 3 oktober 2021 om 13:12

Lefevere die een damesploeg leidt lijkt me een garantie voor problemen. Die man heeft denkbeelden uit de jaren 30, heeft waarschijnlijk zo een #metootje te pakken.

0
The Whaler 3 oktober 2021 om 16:17

Eens. Dat kan allee maar fout gaan.

0
Reiger 3 oktober 2021 om 13:44

Dit is echt een artikel van niks. Hij heeft een zinnetje ingetrokken van zijn vorige uitspraken..

0
Thijs E 3 oktober 2021 om 13:56

Patje heeft een belletje gehad van de sponsor

0
Panache 3 oktober 2021 om 14:34

Die man moet vaak terugkomen op zijn uitspraken zeg… Vanaf het begin duidelijk communiceren (bedacht, niet impulsief) scheelt ontzettend veel tijd en gedoe, ongeacht of die boodschap populair is. Nu is er toch niemand die werkelijk weet wat er beste man er van vindt? Bij mij blijft het beeld hangen van een ploegbaas die 0,0 met het vrouwenwielrennen heeft maar de keutel onder druk intrekt (de lafaard), maar misschien denkt hij er wel heel modern over. Helaas niemand die het weet.

0
Reiger 3 oktober 2021 om 15:08

Hij wordt met de tijd steeds meer een ongeleid projectiel met zijn uitspraken. Stel toch gewoon een woordvoerder aan die de boel af kan houden. Zo wordt hij steeds ongeloofwaardiger!

0
Panache 3 oktober 2021 om 15:22

Mohammed Saïd al-Sahaf is nog beschikbaar en heeft een schat aan ervaring. Die zal tevens voldoen aan de profielschets.

0
Reiger 3 oktober 2021 om 15:46

Hahaha de uiteindelijke schade is hetzelfde dus doe maar iemand anders.

0
Aart van Woud 3 oktober 2021 om 17:38

Tuurlijk Pat, tuurlijk….

0
vroege vlucht 3 oktober 2021 om 22:05

Zatrick Lelevre had weer een hypo

0
Murcia 3 oktober 2021 om 23:01

Die opmerking van Patrick over het OCMW kon natuurlijk niet uit zijn context gehaald worden want het was de kern van zijn betoog, alle zinnen er omheen maakten duidelijk wat hij vindt van het dames wielrennen. Dat een door DQS opgestarte ploeg Vlaamse rensters van kaliber zou moeten hebben is ook onzin. Bij de mannen is de top pas een beetje Vlaams geworden met de komst van Remco en Mauri maar nog steeds is de ploeg geïnteresseerd in kwaliteit boven nationaliteit.

De kortste klap is nog steeds het in wat voor vorm dan ook overnemen van SD Worx waar Bakala wel voor te porren schijnt te zijn. Misschien is de Don daarop al aan het speculeren.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone