Lefevere: “Hoop dat we een paar klassementsrenners uit kunnen schakelen”

zondag 15 juli 2018 om 09:35
Lefevere: “Hoop dat we een paar klassementsrenners uit kunnen schakelen”

foto: Marcel Koch (archief)

Tijdens het klassieke voorjaar domineerde Quick-Step Floors de kasseienkoersen. De formatie van Patrick Lefevere staat dan ook met ambitie aan de start van de Touretappe naar Roubaix. Het doel is niets minder dan de dagzege en met Bob Jungels tijdwinst boeken op concurrenten in het algemeen klassement.

Lefevere is zich ervan bewust dat hij zijn renners een lastige opdracht meegeeft. “Het is bijna onmogelijk, maar we richten ons op beide. We willen de etappe winnen en Bob helpen. We zijn hier niet gekomen om de Tour te winnen, maar om een goed klassement te rijden. Als het dit jaar niet lukt, geen probleem”, stelt de ploegmanager in gesprek met Cyclingnews. Hij voorspelt paniek en valpartijen in het peloton, waarna zijn coureurs hun slag zullen slaan. “Ik hoop dat we een paar renners kunnen uitschakelen voor een goed klassement”, legt hij uit.

In 2012 wist Bob Jungels Parijs-Roubaix bij de beloften op zijn naam te schrijven. Hij verwacht dat vandaag heel anders zal zijn. “Toen ik won was het ook heel warm maar dit is compleet anders. Het grote verschil is dat er klassementsmannen aanwezig zijn. Het zijn echter nog steeds dezelfde kasseien en het wordt een zware etappe. Zeker met het nerveuze Tourpeloton”, vertelt de Luxemburger.

Anders dan Parijs-Roubaix
Lefevere heeft in het verleden meerdere pupillen Parijs-Roubaix zien winnen, maar hij wil de etappe van vandaag niet te veel met die koers vergelijken. “Parijs-Roubaix is een eendagswedstrijd waar je een week naartoe bouwt. Die wedstrijd is 260 kilometer lang. Hier, in de Tour, hebben de coureurs al bijna tien dagen gekoerst. Het is heel anders. De weersomstandigheden zijn ook belangrijk; met of zonder wind”, stelt hij.

Er ligt bij Quick-Step Floors geen gedetailleerd plan klaar voor de dagwinst. “Je kan een fantastisch plan hebben. Maar wanneer er een grote valpartij is, dan kan je dat plan weggooien. Je hebt een plan B nodig. Op papier hebben wij een hoop renners die goed over de kasseien kunnen. We moeten het gewicht van de koers dragen, de wedstrijd selectief maken en kijken wie dat overleven” stelt Lefevere. “Wanneer alles volgens plan verloopt, gaan we zeker vol gas.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

Jowinho 15 juli 2018 om 09:39

Dat is gesproken.

0
Colbrelli. 15 juli 2018 om 09:44

“We hebben geen gedetailleerd plan, wel een plan B. Als alles volgens plan verloopt, gaan we vol gas.”

Wat een onzinnige teksten zeg.

0
obikliki 15 juli 2018 om 09:57

Hij heeft dus wel een plan A.
Bij pech of valpartijen moeten ze improviseren en bij verwacht dat dit altijd het geval zal zijn. Zoiets?
Best onsamenhangend verhaal maar tactiek voor deze etappe is waarschijnlijk niet in een paar regels samen te vatten.
Ze willen in ieder geval koers maken van voren. Dat is de conclusie denk ik.
Geen nieuwe inzichten dus.
Ben wel benieuwd.

0
mus van de maasstad 15 juli 2018 om 09:58

Hij voorspelt paniek en valpartijen in het peloton, waarna zijn coureurs hun slag zullen slaan. “Ik hoop dat we een paar renners kunnen uitschakelen voor een goed klassement”

Lees ik nou goed dat hij “hoopt” op valpartijen van anderen? En dat ze daarna hun slag zullen slaan?

0
xistnc 15 juli 2018 om 10:04

Het plan van Lefevre is gebaseerd op de aanname, dat Jungels de echte kasseienmannen heel lang zal kunnen volgen. Als dat niet zo is, heeft Quick-Step precies hetzelfde dilemma als andere ploegen.

0
TeamNL 15 juli 2018 om 10:06

Jammer dat we hebben niet hebben gehoord over het gedrag van Gaviria gisteren. Normaal is hij er altijd snel bij om ander gedrag te veroordelen.

0
Jowinho 15 juli 2018 om 10:20

@TeamNL: Daar heeft hij gewoon op gereageerd hoor.

0
Frits des Jeux 15 juli 2018 om 10:45

Valverde: “Hoop dat ik het kopmanschap in de ploeg na vandaag in handen heb”

0
itty 15 juli 2018 om 10:53

Quick Step gaat alles op een hoop rijden vandaag. Hoop dat Tom mee kan.

0
coenj 15 juli 2018 om 10:59

Ik ben blij met de houding van Quick Step. Doorrijden als een GC rijder in de problemen is. Anders wordt het wel een erg gesloten koers die enkele in de laatste 2 km van een finish bergop of een tijdrit wordt beslist. We mogen blij zijn met QS.

0
Bikeage 15 juli 2018 om 11:12

Ik gok dat Sagan en de hele Quick-Step de ploeg de enigen zijn die de knuppel in het hoenderhok gaan gooien. Hopelijk breekt de koers snel open en zullen de klassementsmannen hun gezicht moeten laten zien.

En een QS plan niet samen te vatten in een paar zinnen? Volgens mij moet dat zelfs in 1 zin kunnen. “De gashendel opentrekken en zorgen dat er genoeg mannen van de ploeg meezitten.”

0
Bikeage 15 juli 2018 om 11:14

@Mus, volgens mij staat dat nergens. Dan zou betekenen dat “ik hoop dat we een paar klassementsrenners uit kunnen schakelen” dat de jongens van QS valpartijen zouden moeten veroorzaken. Maar ze zullen zeker niet wachten als er iemand pech heeft en gewoon volle bak door koersen gok ik.

0
assen 15 juli 2018 om 11:19

edit wf: pas je taalgebruik aan

Van mij krijgt ie thumbs up – gooi de knuffel maar in het hoenderhok vandaag.

0
evos01 15 juli 2018 om 11:27

deze uitspraak heeft te maken met Gaviria,die gisteren in de fout ging met Greipel

0
pedaalemmer 15 juli 2018 om 11:31

Heerlijk, jammer dat er niet meer ploegleiders zijn als deze man.

0
Kirsipuu 15 juli 2018 om 11:40

Hopelijk krijgen we vuurwerk. Quick Step gaat koersen, Nibali en Dumoulin waarschijnlijk ook en Valverde gaat proberen om Landa en Quintana te lossen, hoe gek dat misschien ook klinkt. En dan heb je ook nog Thomas die Froome misschien wel op nog wat extra achterstand wil zetten.

0
hugenholz 15 juli 2018 om 11:50

Quickstep 1,2 en 3 vandaag?

Jungels, Lampaert en Terpstra in willekeurige volgorde.
Van de klassementsrenners verwacht ik dat Froome en Quintana door het ijs gaan zakken. Ik hou ook m’n hart vast voor Kruijswijk

0
Covadonga 15 juli 2018 om 12:09

Geen woorden maar daden. Breek de koers maar open!
Ik hoop op een eerlijke strijd. Laat Jungels maar een paar minuten pakken op Froome en co.

0
ronddraaien 15 juli 2018 om 12:13

Gilbert kan ook nog steeds geel pakken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone