Lefevere hoopt op komst Mark Cavendish
maandag 13 augustus 2012 om 18:26

Lefevere hoopt op komst Mark Cavendish

foto: Sirotti

Patrick Lefevere hoopt Mark Cavendish naar Omega Pharma-Quick Step te kunnen halen. Dat vertelde de teammanager van het Belgische wielerteam tegen Cyclingnews. Indien Cavendish besluit om zijn contract bij Team Sky te ontbinden, gaat Lefevere een poging doen hem binnen te halen.

Naar verluidt stuurt Cavendish aan op een vertrek bij Team Sky. Lefevere erkent geïnteresseerd te zijn in het contracteren van de Brit. “Maar wie is dat niet?” stelt hij. “Ik heb nog niet met hem gesproken, maar sprak tijdens de Spelen wel zijn zaakwaarnemer. Hij vertelde mij dat ze eerst met Brailsford moeten praten voordat ze iets kunnen doen. Ik respecteer de regels, Sky en de UCI. Wanneer hij Sky kan verlaten, spreek ik graag met hem.”

Desalniettemin verwacht Lefevere de nodige concurrentie. “Ik denk niet dat we de enige ploeg zijn die hem willen hebben. In mijn ogen is hij de beste sprinter ter wereld. Wij hebben natuurlijk een team dat hem kan helpen.”

Of de regerend wereldkampioen daadwerkelijk Team Sky gaat verlaten, is nog maar de vraag. Hoewel hij de voorbije Tour op weinig steun van zijn ploeggenoten kon rekenen, gaf de Britse formatie vorig jaar nog enkele miljoenen uit om een persoonlijk sponsorcontract van de Britse sprinter af te kopen. Cavendish heeft bij de ploeg van Dave Brailsford nog een doorlopend contract. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat Sky hem zonder slag of stoot zal laten gaan.