Lefevere deed kopmannen nog geen voorstel: “Weet graag over welk budget ik beschik”

zaterdag 25 mei 2019 om 11:20
Lefevere deed kopmannen nog geen voorstel: “Weet graag over welk budget ik beschik”

Patrick Lefevere - foto: Cor Vos

Rijden Julian Alaphilippe en Elia Viviani volgend jaar nog in het tenue van Deceuninck-Quick Step? De laatste tijd doen er diverse geruchten de ronde dat beide renners, die allebei eind contract zijn, volgend jaar ergens anders hun brood zullen verdienen. Daarbij worden grote geldbedragen als mogelijk salaris genoemd. Patrick Lefevere zegt in gesprek met Het Laatste Nieuws dat hij geen weet heeft van zulke monsterbedragen. De ploegbaas is wel in gesprek met de twee, maar hij heeft ze zelf nog geen voorstel heeft gedaan.


Twee miljoen voor Elia Viviani en zelfs vier miljoen voor Julian Alaphilippe. Ja, er doen miljoenenbedragen de ronde, dat is ook Lefevere niet ontgaan. “Ik ben aan het spreken met Julian Alaphilippe. Ik heb dat bedrag niet gehoord”, zegt de Belgische ploegbaas. “En als het waar is dat Viviani bij BORA-hansgrohe twee miljoen kan verdienen, dan mag hij van mij onmiddellijk vertrekken. Ik heb niet veel zin om daar iets over te zeggen. Het klopt allemaal niet”, stelt hij.

Zelf wil de 64-jarige Lefevere de twee ook graag nog een aanbod doen. Maar voor hij dat kan doen moet de drukbezette ploegmanager eerst langs bij Specialized, de fietsensponsor van het team, om de contractverlenging af te ronden. “Dat had normaal vorige week moeten gebeuren, tijdens de Ronde van Californië. Maar ik was twee dagen ziek en ik heb de afspraak verzet.”

Pas daarna zal Lefevere zich weer bezig houden met contractbesprekingen. “Ik weet graag over welk budget ik beschik, voor ik mijn geld begin uit te delen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Niels22 25 mei 2019 om 11:29

Hier word ik toch steeds zo moe van, telkens de underdog spelen en elke nieuwssite dit maar overnemen

Samlambeej 25 mei 2019 om 12:56

Hoe het ook werkelijk zit, wie het van de daken roept dat hij geld zat heeft, is het meestal snel kwijt. (lees: betaalt de hoofdprijs)

josi 25 mei 2019 om 11:31

Dit bericht kun je zo’n beetje elk jaar plaatsen, alleen af en toe de namen van de renners veranderen.

goldfinger 25 mei 2019 om 11:37

Waarom wordt hier toch altijd zo gezaagd op nieuwsberichten? Dit is een informatieve wielersite en er staat nieuws. Als het je niet interesseert, lees het dan gewoon niet, toch?

Toch even meegeven dat ik het werk van Wielerflits dus wel waardeer: welk zogenaamd sensatiebericht of nutteloze informatie ze ook aanbieden. Ik heb liever te veel om uit te filteren dan amper iets om lezen. Keep up the good work.

fringale 25 mei 2019 om 11:42

+1

Jean Dumas 25 mei 2019 om 12:01

Precies mijn woorden.

Gilberto 25 mei 2019 om 12:19

Ja, dat heb je nou eenmaal met al die pseudo-intellectuelen onder ons, en sowieso algemeen in de maatschappij. De mensch MOET gewoon commentaar leveren. Ik snap dat ook nooit, na elke column, moeten ze eerst even beginnen met ‘zwak stukje, slecht geschreven, blablabla. Neem je wijntje, pretend to be sophisticated, but don’t bother us with it, please…

Guushovd 25 mei 2019 om 15:37

@Gilberto, heb je door dat je nu pseudo-intelligent commentaar aan het leveren bent op mensen die commentaar leveren? Als je meent wat je zegt zou je dat deel van je opmerking weg moeten laten.

EddyB1958 25 mei 2019 om 12:18

Dit jaar gaat het wel niet om het vinden van een nieuwe sponsor zoals in 2018. Nu gaat het om het budget, dat een update moet krijgen.

vanSpringel 25 mei 2019 om 12:46

Interesse voor renners met aflopende contracten genoeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.