Lefevere: “Cavendish en Boonen kunnen prima in één ploeg”

woensdag 16 januari 2013 om 08:03

Cavendish

foto: ©TDWsport.com

De overstap van Mark Cavendish naar Omega Pharma-Quick Step was de meest besproken transfer in de voorbije winterperiode. Met de komst van de topspurter naar de Belgische succesformatie haalde teammanager Patrick Lefevere een garantie voor sprintzeges in huis. Lefevere verwacht niet dat de komst van de Brit voor problemen in de hiërarchie gaat zorgen. “Cavendish en Boonen kunnen prima samen in één ploeg,” vertelde hij dinsdag tijdens de presentatie van zijn team aan WielerFlits.

Voor Lefevere en zijn team was 2012 een topjaar. “Een Grand Cru Classé. We begonnen goed in San Luis en kwamen in de winning mood. We wonnen Vlaanderen, Parijs-Roubaix. Het was een Neverending Story,” blikt hij terug. Lefevere hoopt dat de successen in 2013 navolging krijgen. “We moeten niet meer achterom kijken. We hebben er veel kwaliteiten bij gekregen. Ik hoop dan ook op een jaar met weer een paar mooie zeges.”

Met de komst van Cavendish hoopt de ploeg op dagsucces in de grote rondes. “Ik ben heel trots dat Cavendish dit jaar voor ons rijdt,” vertelde hij glunderend. “Ik had zijn komst eigenlijk al niet meer verwacht,” geeft hij eerlijk toe. Hoewel zowel Boonen als Cavendish beide uit de voeten kunnen in etappes met een vlakke aankomst, denkt Lefevere niet dat de twee in elkaars vaarwater gaan zitten. “Ze zullen misschien maar tien wedstrijden bij elkaar in de ploeg rijden,” rekent hij uit. “Zoals Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. Dat zijn wedstrijden die zij beiden kunnen winnen. Maar laten we er eerst maar eens zien dat ze allebei honderd procent fit zijn wanneer we aan die wedstrijden beginnen.”

Patrick Lefevere

foto: Sirotti

Lefevere is van mening dat het nog geen zin heeft om te bepalen wie van de twee in deze koersen het kopmanschap zal krijgen. “Het is altijd nog de wedstrijd die de tactiek zal bepalen. Natuurlijk wil ik graag alle wedstrijden winnen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Er zijn een hoop sterke tegenstanders. Op WorldTour-niveau zijn er tegenwoordig geen slechte renners meer,” oordeelt hij.

De kans bestaat dat Boonen en Cavendish beiden namens Omega Pharma-Quick Step aan de start staan van de Tour de France. “Tom gaf vandaag een eerste voorzet door te vertellen dat hij best met Mark de Tour zou willen rijden. Laten we eerst de klassiekers maar eens doorkomen. Wanneer de Tour dichterbij komt kunnen we daar eens naar gaan kijken. Begin mei geef ik misschien een ander antwoord. Eerst maar eens zien dat ze allebei gezond blijven.”

De onderlinge kennismaking is Boonen en Cavendish tot dusver goed bevallen. De twee lijken goed met elkaar overweg te kunnen. “Mark durft zich uit te spreken. Daar hou ik wel van,” vertelde Boonen. “Ik hoop dat hij een mentaliteitsverandering teweeg kan brengen en dat ook andere jongens zich meer uitspreken.” Cavendish voelt zich op zijn plek. “Ik had veel eerder naar deze ploeg moeten komen,” geeft hij toe. “Ik kan makkelijk zeggen dat ik nu de beste lead-out ter wereld tot mijn beschikking krijg. Ik heb altijd bewondering voor deze ploeg gehad. Het is de meest dominante ploeg in de klassiekers en een ploeg die diep in de cultuur van de wielersport verankerd zit. Ik hou van dit land en heb er altijd graag gereden. Ik denk dat we goed bij elkaar passen.”

Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreid interview met Tom Boonen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair