Lavreysen vloert Hoogland in sprintfinale Wereldbeker baan Hongkong

zondag 1 december 2019 om 12:00
Lavreysen vloert Hoogland in sprintfinale Wereldbeker baan Hongkong

foto: Cor Vos (archief)

Harrie Lavreysen heeft tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Hongkong goud veroverd op het onderdeel sprint. De Nederlander klopte in de finale zijn vriend en grote rivaal Jeffrey Hoogland. Tomohiro Fukaya wist namens Japan de bronzen medaille te veroveren.

Hoogland en Lavreysen moesten het in de halve finale nog opnemen tegen de Japanner Fukaya en de Pool Mateusz Rudyk. Beide Nederlanders wonnen op overtuigende wijze hun heats, waardoor we ons opnieuw mochten opmaken voor een Nederlandse sprintfinale. In de eerste heat kwam Lavreysen als winnaar uit de bus, waardoor Hoogland de tweede ronde moest winnen om nog kans te maken op een gouden medaille.

De 26-jarige renner uit Nijverdal – die in Apeldoorn nog de Europese titel wist te veroveren ten koste van Lavreysen – bleek ook in de tweede heat niet opgewassen tegen de regerend wereldkampioen uit Luyksgestel. Lavreysen won vorige maand ook al goud tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Minsk. De troostfinale werd gewonnen door Fukaya, waardoor de Japanner de bronzen medaille mocht ophalen.

Koppelkoers
Yoeri Havik en Roy Pieters moesten vandaag dan weer aan de bak tijdens de Koppelkoers, maar kwamen in Hongkong niet verder dan de negende plaats. De zege ging naar Roger Kluge en Theo Reinhardt, die onderweg een ronde voorsprong wisten te pakken op Nieuw-Zeeland (Tom Sexton-Campbell Stewart) en Groot-Brittannië (Mark Stewart-Fred Wright). Kluge en Reinhardt werden vorig jaar ook al wereldkampioen op de Madison.

Bij de vrouwen namen Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx deel aan het onderdeel Keirin. De 28-jarige Braspennincx moest na een felbetwiste wedstrijd genoegen nemen met de zesde plaats. De Nederlandse deelneemsters zagen de Zuid-Koreaanse Hyejin Lee naar het goud snellen, voor de Oekraïense Liubov Basova en de Japanse Yuka Kobayashi. Nicky Degrendele deed namens België niet mee om de medailles.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair