Lavreysen klopt Hoogland in sprintfinale wereldbeker baan Minsk

zondag 3 november 2019 om 17:52
Lavreysen klopt Hoogland in sprintfinale wereldbeker baan Minsk

Harrie Lavreysen - foto: Cor Vos (archief)

Harrie Lavreysen heeft tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Minsk goud veroverd op het onderdeel sprint. De Nederlander klopte in de finale Jeffrey Hoogland. Matthijs Büchli (Beat Cycling Club) legde beslag op het brons.

De zege van Lavreysen betekent de vijfde gouden medaille voor Nederland in Wit-Rusland. Eerder wonnen de Nederlandse mannen al de teamsprint, de vrouwen de madison en waren Kirsten Wild en Lavreysen succesvol in respectievelijk de scratch en de keirin.

Wereldrecord Ganna
Er werden vandaag op de derde en laatste dag op vijf onderdelen medailles uitgedeeld. Eerder op de dag verpulverde de Italiaan Filippo Ganna al (twee maal) het wereldrecord op de individuele achtervolging. De Brit John Archibald (HUB) moest genoegen nemen met het zilver, de Amerikaan Ashton Lambie met het brons. In de madison ging de overwinning naar de Denen Lasse Norman Hansen en Michael Morkov. Zij bleven de Fransen (Bryan Coquard & Benjamin Thomas) en de Spanjaarden (Sebastián Mora & Albert Torres) voor.

Bij de vrouwen ging op het onderdeel keirin het goud naar de Duitse Emma Hinze, die in de finale de Franse Mathilde Gros en de Zuid-Koreaanse Hyejin Lee achter zich hield. In het omnium was de Amerikaanse Jennifer Valente de beste, voor de Italiaanse Letizia Paternoster en de Britse Laura Kenny.

Dit artikel delen:

5 Reacties

sooike 3 november 2019 om 23:43

Vroeger, in mijn tijd toen ik fietste, was de sprint het koningsnummer van het baanwielrennen met Derksen en Van Vliet, Pijnenburg en Sercu . Nu een paar regeltjes als een landgenoot wereldkampioen sprint wordt en zelfs het sprintpodium compleet Oranje kleurt. Het kan verkeren…..

girardengo 4 november 2019 om 00:13

In die tijd was hun status gelijkwaardig aan die van de beste wegrenners en konden zij ook gemakkelijker sportman of wielrenner van het jaar worden. Eerherstel dringend gewenst! Overigens, Pijnenburg als sprinter?

SolitaryShell 4 november 2019 om 09:20

Dit is geen wereldkampioenschap.

dikkechaap 4 november 2019 om 15:33

@SolitaryShell

In de tijd van Sooike was elke wedstrijd gewoon een wereldkampioenschap. Het kan verkeren…

Wheely 4 november 2019 om 11:39

Wat zijn deze gasten dominant zeg. Echt heersen en verdelen, pakken met gemak het hele podium.

Ben het wel met sooike eens dat dit wat meer aandacht verdient.

Headlines

Materiaalzone

Populair