Laurent Pichon opent Settimana Internazionale met overwinning

donderdag 23 maart 2017 om 11:28
Laurent Pichon opent Settimana Internazionale met overwinning

Foto: Sirotti

Laurent Pichon heeft in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali de ochtendrit op zijn naam geschreven. De Fransman van Fortuneo-Vital Concept klopte in de regio Emilia-Romagna na een rit van 97,8 kilometer met start en aankomst in Gatteo zijn medevluchter Lilian Calmejane in een sprint-a-deux.

In Noord-Italië werd de openingsrit gekleurd door een vlucht van zeven renners. Lilian Calmejane (Direct Energie), Laurent Pichon (Fortuneo-Vital Concept), Iuri Filosi (Nippo-Vini Fantini), Nicolas Samparisi (d’Amico-Utensilnord), Vitaliy Buts (Kolss), Sebastian Schönberger (Tirol) en Samir Jabrayilov (Synergy Baku) reden een voorsprong van twee minuten bij elkaar.

De Fransen Calmejane en Pichon gingen er onderweg samen vandoor en mochten met twee sprinten om de overwinning. In deze sprint bleek Pichon over de snelste benen te beschikken. Elia Viviani won de sprint van het peloton en werd derde.

Het verschil was minimaal – Foto: Sirotti

Vanmiddag staat er nog een ploegentijdrit op het programma, waarin de teams worden opgedeeld in twee selecties van vier renners.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Casar 23 maart 2017 om 11:45

Afgelopen zaterdag won met Classic Loire Atlantique zijn eerste profzege binnen. Vandaag zijn 2e. Laurent Pichon is los op zijn dertigste

0
Il Cavaliere 23 maart 2017 om 11:51

Zullen ze al spijt hebben bij FDJ? :D

0
wimpy 23 maart 2017 om 12:23

Calmejane mss voor de eindzege?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone