Laurens ten Dam loopt hersenkneuzing op na val in gravelwedstrijd

zaterdag 4 september 2021 om 17:56
Laurens ten Dam loopt hersenkneuzing op na val in gravelwedstrijd

Laurens ten Dam is hard ten val gekomen in de Veldslag om Norg. De 40-jarige oud-prof is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een hersenkneuzing werd geconstateerd.

“Startplek 375 dus ik ging wel wat laat over de startlijn”, zegt Ten Dam in een serie stories op Instagram. “Na 70 kilometer kwam ik in een kopgroep met Jasper Ockeloen, Thijs Zonneveld, Tibor Zwaan en Tijmen Eising. Die mannen probeerde ik ook nog te narren, maar zij waren natuurlijk ook nog in orde.”

“Uiteindelijk ga ik echt hard onderuit op vijftien kilometer van de meet op het jan huppeluppad”, gaat Ten Dam verder, die de naam van het pad waar hij ten val kwam niet meer herinnert. “En vanaf dat moment weet ik niet veel meer tot het moment dat ik in het ziekenhuis kwam.”

In ziekenhuis werd bij de eerste diagnose een hersenkneuzing geconstateerd. “Ik moet rustig aan gaan doen. De telefoon gaat zometeen ook uit. Het voelt eerlijk gezegd niet zo. Ik heb wel vaker een hersenschudding gehad en ik voel me eigenlijk best wel prima. Ik heb ook geen schaafwonden of breuken. Misschien is dat ook de reden dat ik mij prima voel, want als je op de weg valt, heb je dat wel.”

De Veldslag van Norg werd uiteindelijk gewonnen door Eising, voor Ockeloen en Zonneveld.

Dit artikel delen:

7 Reacties

pirazzi 4 september 2021 om 18:51

Klinkt erg maar hij kan nog praten.

Mwielerfan 4 september 2021 om 18:54

Artikel suggereert dat het een hersenschudding is. Misschien goed om het verschil te benadrukken? Of anders duidelijk te maken waarom voor deze ongebruikelijke term gekozen is

Dikke vrouw 4 september 2021 om 19:47

Het is erger dan een hersenschudding, maar minder erg dan een hersenbreuk

Sander van der Sluis 5 september 2021 om 08:38

Het artikel suggereert echt letterlijk nergens dat het een hersenschudding is, maar is heel helder dat het een hersenkneuzing is, jij weet blijkbaar niet het verschil.

dit is mijn achterwiel 4 september 2021 om 20:08

Een hersenkneuzing is iets anders dan een hersenschudding. Klopt de gebruikte terminologie in het artikel wel? Ik twijfel gezien de reactie van ltd en het feit dat hij aangeeft ‘al eerder een hersenschudding te hebben gehad’

IlPirata 4 september 2021 om 20:26

Hij wilde Zonneveld narren, daar is op zich niks mis mee. Sterkte LTD.

Turtlehead 4 september 2021 om 23:39

Wellicht lichte schade, aangezien er slechts weinig te schudden viel? Overigens ben ik geen medicus.

Ik constateer wel dat hij van plek 375 naar plek 1-5 naar voren reed. Dat is een aardig kunstje.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair