Laurens Sweeck soleert naar zege in Ethias Cross Leuven

zaterdag 13 november 2021 om 15:57
Laurens Sweeck soleert naar zege in Ethias Cross Leuven

Laurens Sweeck - foto: Cor Vos

Laurens Sweeck heeft de Ethias Cross in Leuven op zijn naam geschreven. Op een technisch en modderig parcours nam de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal in derde ronde afstand van zijn concurrenten, waardoor hij zijn tweede zege van het seizoen kon boeken.

Net als bij de dames ontbraken er ook bij de mannen met het oog op de wereldbekercross in Tabor morgen de nodige toppers. Acrog-renner Jarno Bellens pakte de kopstart en voerde het peloton aan in de openingsfase. Hij kreeg landgenoten Ward Huybs, Vincent Baestaens, Laurens Sweeck en de Spanjaard Felipe Orts met zich mee. Omdat nog enkele renners aan wisten te sluiten, passeerde bij de eerste finishpassage een kopgroep van negen man de finish.

Topfavoriet Sweeck nam vervolgens het initiatief over. In het bos van Heverlee verhoogde hij in de tweede ronde het tempo, waardoor de kopgroep verder uitdunde. Baestaens volgde in zijn wiel, met kort daarachter Gerben Kuypers en Orts.

Sweeck hield stand in de modder – foto: Cor Vos

In de derde ronde nam Sweeck afstand van zijn concurrenten. Het verschil werd al snel groter, waarna hij onbedreigd naar de overwinning toe kon rijden. Orts, Meeusen en Soete moesten zich achter hem neerleggen bij een strijd om de tweede plek.

Iets meer dan drie weken na zijn zege in de Kermiscross van Ardooie kon Sweeck daardoor zijn tweede zege van het seizoen boeken. De tweede plek ging naar routinier Meeusen. In de slotronde besliste hij de strijd met Orts om de tweede plaats in zijn voordeel.

Ethias Cross Leuven
Uitslag mannen

1. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal)
2. flag-be Tom Meeusen (Deschacht-Group Hens-Maes)
3. flag-es Felipe Orts
4. flag-be Daan Soete (Deschacht-Group Hens-Maes)
5. flag-de Marcel Meisen (Alpecin-Felix)
6. flag-be Joran Wyseure (Tormans-Circus)
7. flag-be Lennert Belmans (Iko-Crelan)
8. flag-be Lander Loockx (Deschacht-Group Hens-Maes)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mwielerfan 13 november 2021 om 16:47

Bastaens wordt genoemd, maar toch niet omgezet in ereplaats helaas. En meeusen, 2de plek. Ooit de hoop achter nijs, Albert en stybar, vooral goed als het snel was, of technisch zoals die keer op ijzige sneeuw. Het moet toen echt veel langzamer gegaan zijn, want hij haalt meestal nauwelijks top 15

0
ir-jardinero 13 november 2021 om 18:14

Remember Hamme 2018 toen hij met Matthieu op pad ging en ze een minuut wegreden van de rest, uiteindelijk toch gelost maar nog ruim 2e werd.
Van die inspanning is hij nooit meer volledig hersteld blijkbaar…

0
Deo 13 november 2021 om 17:14

In de koppenberg toch ook knap 7e maar inderdaad sinds het verdwijnen van het hollen en stilstaan toch vaak op de achtergrond te vinden

0
Arie den Blanken 13 november 2021 om 17:37

Ik zie in de uitslag dat Bastaens en Thijs Aerts niet zijn gefinisht. Weet iemand wat met name daarvan bij Thijs Aerts de oorzaak is? Ik kon ook zijn vader niet ontdekken in de post maar het kan zijn dat die ook al op weg was naar Tabor .

0
Michelangelo 13 november 2021 om 17:38

Tof parcours, maar jammer dat het in het verkeerde weekend valt. En dat alle toppers in Tabor zitten.

Nu heb ik zonder Wout en Mathieu altijd al een beetje het gevoel dat ik niet naar het beste der besten zit te kijken, maar dit was nog een slagje erger.

Mooi podium wel voor Meeusen, maar uiteindelijk is dit denk ik geen echte reclame voor de cross. Daar kunnen de deelnemers zelf niks aan doen en de organisatie zelf ook niet. Maar het is wel zonde…..

0
notriple 13 november 2021 om 18:01

Jammer dat van Kessel niet won, maar ja hij deed ook niet mee.

0
Monsieur Bendy 13 november 2021 om 18:47

Wat mooi om die echte Spaanse kampioenstrui nog eens terug te zien. In het wegwielrennen heeft deze helaas plaats moeten maken voor een of ander lelijk gedrocht.

0
Dr op en dr over 14 november 2021 om 11:44

Dat het maar snel Februari is, en het “echte” werk weer begint…. Dat modder ploeteren is leuke folklore, net zoals kaatsen, korfbal, jeu de boules en/of knikkeren.

Maar serieus nemen zal ik het toch nooit kunnen doen. Mijn manco misschien, maar zelfs een uur hier naar kijken is mij teveel.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone