Laurens Sweeck: “De derde plek verloren in het zand”

maandag 1 februari 2021 om 08:20
Video

Laurens Sweeck mikte voorafgaand aan het WK veldrijden in Oostende op een podiumplek, maar moest uiteindelijk met de vijfde plek genoegen nemen. “In de tweede en derde ronde reed ik niet goed door het zand en ik denk dat ik daar het podium verlies”, vertelde hij na afloop van de koers voor de camera van WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

Jowinho 1 februari 2021 om 08:26

Klopt niet. Hij verliest slechts 19 seconden op Toon Aerts in het zand, terwijl hij aan de finish toch 41 seconden achter lag. Het verlies van die derde plaats had hij ook in de technische zone. Daar reed hij het traagst van iedereen uit de top-10.

De enige die kan zeggen dat hij het verloren heeft in het zand is Tom Picock. Die verloor 1’44 in het zand op Van Aert, die daar het snelst reed. OOk op Toon Aerts verloor Pidcock daar 1’15.

Bron: . https://pbs.twimg.com/media/EtGCn8AXUAQH7tM?format=jpg&name=4096×4096

0
WernerFranke 1 februari 2021 om 09:15

Dus zonder het zand reed Pidcock zelfs een stukje sneller rond dan VDP?

0
Gala 1 februari 2021 om 09:49

Of anders gezegd: mits uitstekende zandpassages was Pidcock zomaar wereldkampioen geworden.

0
Richard van Hoof 1 februari 2021 om 10:27

Zonder het zand had Mathieu zijn rondes ook waarschijnlijk anders ingedeeld. Het verschil werd gemaakt in het zand en je zag duidelijk dat Mathieu op sommige stukken even de rust nam om zich op te laden voor het zand.

Ik vond het ook heel typisch om het verschil te zien tussen Mathieu en Wout bij het afrijden van de brug en op de boulevard/dijk. Mathieu reed zeer ontspannen de brug af om dan op souplesse door het zand naar de branding te rijden en ook op de boulevard/dijk reed hij relatief ontspannen voor hij het zand in dook. Wout daarentegen nam die rust veel minder op die 2 stukken en leek wel meer op kracht door het zand te gaan dan op techniek en daarom was Wout ook iedere keer zo veel trager dan Mathieu bij de beklimming de brug op terug het strand af.

Wout zat veel vaker à bloc na het zand en verloor het daarom steeds bij het oprijden van de brug na die sectie van het parcours. Zonder zand zou Wout in goede doen zeker niet de mindere van Mathieu zijn bij het oprijden van die brug.

Mathieu heeft het op zandtechniek gewonnen gisteren als je het mij vraagt.

0
Michelangelo 1 februari 2021 om 10:45

@Richard,
Dezelfde indruk heb ik ook. Waarbij misschien ook wel mee speelt dat de twee misschien een andere manier hebben van door het zand rijden. Waarbij Wout iets beter “sporen maakt” en Mathieu misschien wat beter”in het spoor rijdt”. En naarmate de wedstrijd vordert komen er meer bruikbare sporen (belofte dames hebben veel gelopen, dus in het begin waren er minder sporen van begin tot eind).

Kon je ook mooi zien bij 1 van de laatste passages van Sweeck. Hij bleef daar perfect in een spoortje (ook op lage snelheid) en kon zelfs in het zand een voetje loshalen en weer inklikken.

0
Pelsluis 2 februari 2021 om 21:53

Bron is niet de originele. Leek ook al niet op enige tijdwaarnemer. Heb je ook de ‘echte’?
Of kun aan hetzelfde overzicht komen maar dan v U23 meisjes? En dames ook wel interessant…. :-)

0
Gala 1 februari 2021 om 08:43

Straf dat de ongekroonde zandkoning beweert een podiumplaats verloren te hebben in … het zand. Ik vrees dat Sweeck voor altijd de renner zal blijven van “net niet”.

0
Michelangelo 1 februari 2021 om 09:03

Ik vrees dat het grootste deel van de huidige crossers allemaal renners zullen blijven van “net niet”. Ten minste zo lang Wout en Mathieu blijven crossen.

Sweeck heeft dit seizoen niet overtuigd, maar heeft vorig seizoen wel her en der wat overwinningen meegepakt. Maar ook de rest moet hopen op het eerste deel van het seizoen, of de wedstrijden na het WK…

0
Maillot à Pois 1 februari 2021 om 09:53

Met uitzondering van Pidcock dan, als die zich op het crossen blijf toeleggen.
Dan zie ik hem binnen een jaar of twee wel wedijveren met de grote twee.

0
Gala 1 februari 2021 om 10:03

@Michelangelo
Dat is inderdaad de spijtige vaststelling.
Als Sweeck & Co ooit Wout en Mathieu het vuur aan de schenen willen leggen, zullen ze om te beginnen een veel steviger wegprogramma moeten afwerken. Met alle respect voor het werk en de passie van de heren Nys en Mettepenningen, maar bij die typische crossploegen is dat beperkt tot enkele lokale wedstrijden/kermiskoersen Toen Lars VDHaar nog bij “wegploeg” Sunweb reed, was hij een vast podiumkandidaat in de wereldbekers. Momenteel (in de ploeg van Nys) is hij al blij met een top 10. Los daarvan is er natuurlijk het klasseverschil.

0
UrbanSteel 1 februari 2021 om 10:53

@Maillot à Pois,

Met uitzondering van Pidcock dan, als die zich op het crossen blijf toeleggen.
Dan zie ik hem binnen een jaar of twee wel wedijveren met de grote twee.

Dat moet ik nog zien, Mathieu en Wout reden op hun twintigste al iedereen naar huis en op een hoopje.

0
Cochise 1 februari 2021 om 11:02

@gala: Lijkt me kort door de bocht. Dan zouden mannen als Merlier, Vermeersch, Hermans en zelfs Nieuwenhuis toch ook significant beter moeten presteren?

0
Michelangelo 1 februari 2021 om 11:37

Vrees dat ik me bij Urban Steel aan moet sluiten.

Pidcock heeft veel troeven. Goede techniek, durf, goede power-to weight ratio, en ook inhoud. Maar als hij structureel naar “de grote twee” wil toegroeien dan moet er toch echt nog wat bij. Hij heeft zijn leeftijd nog mee, maar het is ook de vraag hoeveel rek er nog op zit. En hij lijkt me ook niet de explosiefste van het spel.
Of dat hij uiteindelijk toch net wat te weinig power heeft, en enkel naar voren komt op de crossen waar het gaat om de Watten per kg, en niet om het pure vermogen. Dus crossen met een lange klim erin.

0
Gala 1 februari 2021 om 12:30

@Urbansteel
Toen Wout en Mathieu op hun twintigste bij de profs debuteerden, moesten ze afrekenen met een “oude” Nys, Klaas en Kevin op retour + nog enkele andere, mindere goden. Totaal niet te vergelijken.

0
Gala 1 februari 2021 om 12:36

@Cochise
Merlier, Vermeersch, Hermans zijn m.i. niet de allergrootste talenten en Nieuwenhuis geen 100% gemotiveerd crosser. Ik heb ook gezegd dat er nog altijd een duidelijk klasseverschil tussen mathieu/Wout en de rest, los van wat ze in de zomer doen.

0
Barry Batsbak 1 februari 2021 om 13:57

Het belangrijkste is dat de nét niet renners vanaf nu t/m 21 februari het weer nét wel kunnen zijn. De B-garnituur kan opgelucht ademhalen.

0
antilek 1 februari 2021 om 12:59

Wel een erg groot gat tussen MvdP en de rest van Nederland. Had nog een hoop op een top 5 notering van Nederland bij de elite.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone