Laurens De Plus: “Wie weet wat er nog in het vat zit”

zondag 18 augustus 2019 om 10:14
Laurens De Plus: “Wie weet wat er nog in het vat zit”

foto: Cor Vos

Twaalf seconden: dat is het verschil tussen Tim Wellens en Laurens De Plus voorafgaand aan de slotetappe van de BinckBank Tour. De kopman van Jumbo-Visma hoopt in Geraardsbergen op het eindpodium te staan, maar kijkt ook nog naar boven. “Wie weet wat er nog in het vat zit”, zo liet hij na de tijdrit in Den Haag weten.

De 23-jarige De Plus was na afloop tevreden over zijn tijdrit. De renner uit Aalst wist de negende tijd te klokken, waardoor hij zelfs twee seconden wist in te lopen op leider Wellens. “Dit was een erg goede tijdrit”, zo concludeert De Plus. “Ik werd goed gecoacht vanuit de auto door Jan (ploegleider Jan Boven, red.) en wist zo precies wat mij te wachten stond.”

De Plus kreeg voor de start nog enkele bruikbare tips van zijn ploeggenoot Jos van Emden, die zelf als derde wist te finishen. “Omdat Jos als een van de eerste moest vertrekken, heeft hij mij veel tips kunnen geven. Ik was snel gestart, maar na het keerpunt stond er heel veel tegenwind. Ik ben echter blijven knokken tot de finish. Ik ben blij met het resultaat en de seconden die ik terugneem.”

En zo krijgen we vandaag een spannende ontknoping van de BinckBank Tour. Wellens heeft de beste papieren voor de eindzege, maar zowel Marc Hirschi (op acht seconden) als De Plus zijn zeker nog niet kansloos. In de finale rijden de coureurs meerdere keren over het beroemde tweeluik Muur-Bosberg, terwijl de finish is gelegen op de Vesten, aan de voet van de Muur van Geraardsbergen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Samlambeej 18 augustus 2019 om 10:41

De foodcoach natuurlijk, Laurens! :)

Emergo 18 augustus 2019 om 10:57

Ook heel veel tegenwind gehad ??

kelderfan 18 augustus 2019 om 11:11

Mooi dat Jan Boven de complimenten kreeg en niet de foodcoach.:)

assen 18 augustus 2019 om 12:08

Viel me trouwens op hoe mager deze jongen staat.

mus van de maasstad 18 augustus 2019 om 12:38

Verkeerde topic maar ik vind die gouden kilometer echt gewoon helemaal niks. Brengt totaal niks extra’s in mijn ogen.

EddyB1958 18 augustus 2019 om 14:26

In de Houffalize rit was die anders best leuk. De Plus mocht wel tevreden zijn geen tijdstraf gekregen te hebben, wegens onsportief spurten in de tweede sprint toen. Voor de koers hoop ik terug De Plus en Hirschi van donderdag te zien. Wellens die zal er wel staan.

Headlines

Materiaalzone

Populair