Latham-Tennant nemen de macht over in Zesdaagse van Londen

Latham-Tennant nemen de macht over in Zesdaagse van Londen

foto: Marcel Koch

zondag 28 oktober 2018 om 07:40

Zijn Christopher Latham en Andy Tennant op weg naar de winst in de 25e editie van de Zesdaagse van Londen? Het Britse duo begon de voorlaatste dag nog als tweede, maar na onder meer de koppelkoers zien ze zichzelf terug aan kop. Roger Kluge en Theo Reinhardt – die als leiders aan de vijfde dag begonnen – staan nu tweede, voor de Australiërs Leigh Howard en Kelland O’Brien.

De verschillen waren na de vierde dag bijzonder klein. Zo volgden de eerste vier koppels binnen dezelfde ronde, en had het Deense duo Marc Hester-Jesper Mørkøv als nummer vier slechts 18 punten achterstand op Kluge en Reinhardt. Hoe anders is dit na de vijfde dag van de Zesdaagse van Londen.

Latham en Tennant mogen de slotdag namelijk beginnen met één ronde voorsprong op de concurrentie. Toch is de Zesdaagse nog niet beslist, aangezien ook Yoeri Havik-Wim Stroetinga, Wojciech Pszczolarski-Daniel Staniszewski en Hester-Mørkøv één ronde achterstand hebben.

Zondagavond zal de beslissing vallen, als er in totaal vier onderdelen op het programma staan. De Zesdaagse van Londen zal worden afgesloten met de koppelkoers.

Volledige tussenstand 

Dit artikel delen:

1 Reactie

TomDJ 28 oktober 2018 om 09:45

Vooral de doublet van Stroetinga en Havik was indrukwekkend.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone