Lars van der Haar: “Iserbyt rijdt op het niveau van Van der Poel van vorig jaar”
Van der Haar als leider van de Superprestige - foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 18:41

Lars van der Haar: “Iserbyt rijdt op het niveau van Van der Poel van vorig jaar”

Lars van der Haar heeft met een tweede plek in Gavere de leiding veroverd in de Superprestige. De Nederlandse crosser van Telenet-Baloise Lions gaf 43 seconden toe op winnaar Eli Iserbyt. Van der Haar verwacht dat de Belg volgende week een goede uitdager kan zijn voor Mathieu van der Poel, die in Ruddervoorde zijn seizoen begint.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk dat Eli nu op het niveau van Mathieu van der Poel van vorig seizoen rijdt”, vertelt Van der Haar in het flashinterview. “We zullen zien wat Van der Poel volgende week kan, in zijn eerste cross zal het voor hem heel lastig zijn.”

Ondanks dat de kleine Nederlander nu leidt in de Superprestige, wil nog niet te ver vooruitkijken in dat klassement. “Ik ben vooral heel blij met die tweede plaats. De leidersplaats zien we op het einde van het seizoen wel”, aldus Van der Haar. Door een foutje moest hij in de achtervolging, precies op het moment dat Iserbyt weg reed. “Niet dat ik Eli had kunnen verslaan vandaag. Hij reed soms tien seconden per ronde rapper dan ik, dus hij was wel de beste vandaag.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
27 oktober 2019 18:46
Ik hoop het, het is weer eens tijd voor wat duels in het veldrijden.
27 oktober 2019 19:05
Indrukwekkend is het zeker, maar niveau van der Poel van vorig jaar lijkt me ietwat voorbarig. Ik kijk uit naar hun duels.
27 oktober 2019 19:41
Van der Haar is na een lange zomer even vergeten hoe snel MvdP ook alweer was.
27 oktober 2019 19:46
Van der Poel reed vorig jaar van start tot finish in de vuurlijn, zonder te ademen.
27 oktober 2019 20:52
Dit is natuurlijk een prachtig idee voor Lars ... om 2e te worden achter iemand die het niveau van MvdP heeft. Als dat zo is, is het voor Lars ook een prachtig resultaat.
28 oktober 2019 08:39
Sinds Iserbyt niet meer met Puck gaat, is zijn conditie met sprongen vooruit gegaan....
    28 oktober 2019 08:44
    Mwah sinds dat hij zijn studie die ie volgde naast z'n carriere bedoel je...
28 oktober 2019 08:55
Laten we het hopen. Het zou lachen zijn als MvdP zich helemaal de tyfus schrikt bij zijn eerste cross. Zou ook heel onverwacht zijn. Dat wel..
28 oktober 2019 11:28
Als er maar duels komen. Die had ik nu wel verwacht. Ik volg veldrijden van een afstandje maar verbaas me over de ogenschijnlijke reuzensprong van Iserbyt. Geen Sweeck/Pidcock/Aerts duels, maar Eli die alles op een hoopje knalt?

Reacties zijn gesloten.