Lars van der Haar in ongewisse over nieuwe blessure

Lars van der Haar in ongewisse over nieuwe blessure

foto: Rudie Ottens (archief)

maandag 7 november 2016 om 12:01

Lars van der Haar deed tot halverwege de Superprestige-cross vandaag goed mee in Ruddervoorde, maar zakte daarna ver terug. Een nieuwe blessure ligt daaraan ten grondslag, laat hij aan WielerFlits weten. “Ik snap er niets van!”, baalt hij kort na afloop.

Bovenbeen van andere been
Deze kwetsuur heeft volgens de crosser van Giant-Alpecin niets te maken met zijn hamstringblessure die hem eerder deze veldritwinter parten speelde. “Het probleem zit in mijn bovenbeen, aan de voorkant van mijn andere been. Heel raar. Het voelt aan als een spierscheuring, maar ik hoop op een verrekking. Ik ga nu met de dokter bellen en hopelijk kan ik snel een echo maken. Ik snap er niets van”, laat hij in een eerste korte reactie weten.

Het euvel deed zich voor tijdens een passage in de materiaalpost. “Ik had vooraf al wat last van een strakke bovenbeenspier, maar dat ging wel. Maar toen ik van fiets wisselde, was het pats en schoot het erin. Veel conclusies kan ik nog niet trekken, alleen dat ik veel pijn had en nog steeds heb.” Door zijn kwetsuur moest Van der Haar vroegtijdig met de witte vlag wapperen: de 25-jarige Woudenberger gaf op.

Update 7 november 12:01 uur

Van der Haar laat via Twitter weten nog altijd rekening te houden met een spierscheur. Morgen (dinsdag) hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen over de kwetsuur door een MRI-scan te maken.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Mooie_Mario 6 november 2016 om 17:28

Tja, zoals we al 10x geroepen hebben. Zorg nu eerst dat je blessurevrij bent en desnoods stop een jaar. Toch onzin dat hij elke week klaagt over zijn hamstringblessure en dat hij misschien te vroeg begonnen is.
Zelfs een leek weet dat wanneer 1 been pijn doet, je moet overcompenseren met je andere been en ja, dan krijg je een blessure aan je andere been.

0
AndriesW 6 november 2016 om 17:31

Het komt inmiddels toch wel wat naief en zelfs onprofessioneel op mij over hoe hij en zijn begeleiders blijkbaar omgaan met zijn fysieke toestand. Niet bepaald fit aan het veldritseizoen begonnen en dan toch maar gewoon doorgaan en kijken waar het schip strandt?
En nu dan geen mogelijk verband zien tussen deze blessure en de blessure die al een tijdje aansleept…

Geen wedstrijden meer rijden tot het lichaam er weer helemaal klaar voor is, zou ik zeggen.

Ik wacht met smart op een analyse van de levenservaren heer Schipperaar!

0
schipperaar 6 november 2016 om 20:16

Haai Andries beetje laat sorry, helemaal gelijk heb je weer, hamstring ontlasten is bovenbeen extra belaste waarschijnlijk maar zoals zo vaak die mannen zitten vol adrinaline en zodra ze niks meer voelen denken ze dat t genezen is. Heb trouwens maar een jaar gekoerst door een hernia, jammer want had maling aan tradities, maar reizen met de fiets had veel meer eigenlijk al was het alleen maar om Italianen uit te leggen hoe ze een goeie kappesjino moesten maken of een lasagne op zn hollands met groenten.

0
F e r o x 6 november 2016 om 21:10

Giant heeft hem gewoon kapot gemaakt. Zegt wat over de mentaliteit in die ploeg als je ziet hoe ze omgaan met een renner die vertrekt.

0
Rondo 6 november 2016 om 21:46

Tja, je blijft toch hopen dat het goed gaat. Even een jaar rusten? Dat kan ik niet eens.
Je gaat uit van wat kan en probeert beter te presteren, en dat gaat bijna altijd goed, totdat het mis gaat.
Hopelijk valt het mee.

0
assen 6 november 2016 om 21:53

‘Rust’ tot aan de kerst en dan op nu beginnen?

0
TykkeThor 6 november 2016 om 22:11

Klote voor hem. Zeker nu hij weer op de goed weg terug was.

0
xistnc 6 november 2016 om 22:14

Sowieso rust, hopelijk heeft hij die boodschap nu begrepen. En zijn ploeg ook. Die trip naar Canada was absoluut erover. Niet alleen fysiek is dat funest, maar mentaal werkt het ook door als je beseft dat je werkgever niet het beste met je voor heeft. Kop op Lars!

0
Tokstar 7 november 2016 om 07:42

Giant had hem nooit mogen opstellen in Canada..

0
HoofdIsVrij 7 november 2016 om 13:18

Zoals Ferox, Extince en Tokstar al aangeven heeft Giant hem, door Montreal en Quebec, gewoon kapot gemaakt. Niet kunnen starten in WB in Amerika en dan als cadeautje nog even voor spek en bonen in Canada moeten opdraven. Schandalig.

0
schipperaar 7 november 2016 om 13:27

Een sponsor heeft ook zijn verplichtingen en kapot maken kunnen we alleen zelf doen natuurlijk, ook op een training. Van een vlucht van zes uur gaat niemand dood, hij lag samen met jet in een privee cabine waarschijnlijk, niks mis mee.

0
tendam 7 november 2016 om 13:40

@schipperaar
Wat was dan precies die verplichting die Giant had? Alsof Van der Haar iets ging toevoegen aan de ploeg daar in Canada. Hij was nota bene geblesseerd.

0
Mathieu Moller 7 november 2016 om 14:19

@LightPhoenix
Een kast met reserve spieren voor als je eigen spieren het even niet meer aankunnen ;p

0
schipperaar 7 november 2016 om 15:37

@tendam
Giant kan het niet gauw goed doen alhier heb ik het idee. Hoe kan je iemand kapotmaken met een reisje naar Canada, er is meer dan fietsen alleen en geblesseerd op 60% fietsen kan soms weinig kwaad.

0
Tinkerbell 7 november 2016 om 17:22

Giant zat hier ook gewoon fout. Van der Haar was al geblesseerd aan zijn hamstring en de ploeg eiste dat hij de races in Canada zou rijden. Want als je met een persoon minder start in een WT wedstrijd krijg je schijnbaar een boete..
En als iemand geblesseerd is moet je die persoon niet laten rijden, simpel als dat.

0
Rondo 7 november 2016 om 19:48

Dan had Lars na de start van de eerste etappe moeten afstappen.
Ziek zijn is geen keuze, verzuim wel, denk anders nog even aan de olympische wegrit van Dumoulin.

0
Tinkerbell 7 november 2016 om 22:23

Hij is volgens mij in allebei de races ook als een van de eerste renners afgestapt maar zelfs die paar kilometer kunnen nog belastend zijn geweest voor de hamstring. En een reisje naar Canada zal ook niet heel bevorderend werken voor herstel, lichaam raakt toch wat van streek door het verschil in tijdzones waarschijnlijk terwijl het die energie beter voor herstel zou kunnen gebruiken.
Ik vind de vergelijking met de olympische wegrit overigens niet echt kloppen. Het is niet van der Haar hier verplicht zou moeten starten om ergens anders waar hij meer kans had te mogen starten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone