Lars van der Haar: “In 2016 kom ik denk ik niet meer in actie”

woensdag 9 november 2016 om 09:45

Lars van der Haar kreeg dinsdagavond een zware domper te verwerken. Door een spierscheuring ziet de 25-jarige Woudenberger het grootste deel van zijn crosswinter in rook op gaan. “Voor het herstel staat normaal acht tot twaalf weken”, legt hij uit aan WielerFlits.

Niet meer in actie voor Giant-Alpecin
Van der Haar onderging dinsdag een MRI-scan en daar werd bevestigd waar hij al voor vreesde. “Er zit een grote scheur in mijn bovenbeenspier van mijn linkerbeen. Donderdag hoor ik het behandelplan. Het is alleen lastig om het precieze aantal weken erop te plakken. Het kan snel genezen, maar ook lang duren. Normaal staat hier acht tot twaalf weken voor.” In dat geval heeft Van der Haar zijn laatste wedstrijd in het shirt van Giant-Alpecin gereden. Vanaf 1 januari 2017 crosst onze landgenoot bij Telenet Fidea Lions, de ploeg van Sven Nys.

Op een na zwaarste gradatie
De ex-Europees kampioen geeft meer uitleg over zijn nieuwe blessure. “Het is de op een na zwaarste gradatie. Zwaarder is als het is afgescheurd. En dat is dit niet, al zit het er wel dicht tegen aan. Op de oorzaak is moeilijk een vinger te leggen. Het is waarschijnlijk een samenhang van gebeurtenissen. Door een mogelijke verkramping in mijn bovenbeen en een razendsnelle fietswissel, kreeg de spier een harde klap en scheurde. Hoe ik me nu voel? Moe. Ik heb keihard gewerkt om terug op niveau te komen (na zijn hamstringblessure aan zijn rechterbeen, red.). Daar zat ik weer heel dicht tegenaan. En dan bam: weer terug bij af met iets nieuws”, baalt Van der Haar.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romy2007 9 november 2016 om 09:50

wat ontzettend verdrietig voor Lars

Fast Freddy 9 november 2016 om 10:01

Ben geen medicus, maar hier lijkt me toch sprake van een verband met z’n eerdere blessure. Kwestie van te graag willen. VDP loopt een vergelijkbaar risico.

non-believer 9 november 2016 om 11:53

Zoiets kan natuurlijk ook gewoon uit het niets ontstaan. Ik heb hem in het verleden ooit opgerekt tijdens een potje zaalvoetbal. Daags nadien trap ik op straat tegen een papieren propje aan en *PATS*. Jammer voor Lars, hopen dat het herstel spoedig verloopt.

zomaareens 9 november 2016 om 11:59

rare blessure voor wielrennen, moet al aardig in de kreukels gezeten hebben. Is typische voetbalblessure, daar is de piekbelasting veel groter.

vinnievidefietsen 9 november 2016 om 13:51

Lijkt me ook ja, jongen jongen, herstel nu eens een keer goed, anders kom je na 2016 helemaal niet meer in actie…

schipperaar 9 november 2016 om 17:31

Lijkt toch logisch als je hamstring wil ontlasten meer druk op het bovenbeen krijgt en de stress zal ook wel een rol spelen.

Thijs E 9 november 2016 om 23:40

Gelukkig voor Lars staat er hier een flinke groep stuurlui op de wal klaar om hem te ondersteunen

schipperaar 10 november 2016 om 00:46

Aan stuur-lui heb je niks thuis-e, stuurmannen wel, maar zijn gretigheid stuurt wel zijn programma in de war, niet de ploegleiding die forceert, als ie gaat roeien komt alles goed, een hart onder de riem steken kan geen kwaad.

woutersluis 11 november 2016 om 10:37

haha zelfs bij iets super objectiveerbaars als een spierscheur weten mensen ‘stress’ er in te fietsen. Lopez z’n scheenbeen brak zeker ook omdat hij zo’n moeilijke thuissituatie had

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair