Lars van den Berg komende maanden vaker mee met Groupama-FDJ

Lars van den Berg komende maanden vaker mee met Groupama-FDJ
woensdag 19 februari 2020 om 17:30

Dinsdag werd bekend dat Lars van den Berg zijn debuut voor de hoofdmacht van Groupama-FDJ maakt in de Tour des Alpes-Maritimes et du Var. Het zal niet de enige wedstrijd zijn die de Nederlander dit seizoen voor het Franse WorldTour-team gaat rijden: Van den Berg mag zichzelf de komende maanden in nog vier wedstrijden bewijzen voor het team van Thibaut Pinot.

De Nederlander rijdt eind maart en begin april de Classic Loire-Atlantique, de Cholet-Pays de la Loire, de Route Adélie de Vitré en La Roue Tourangelle met Groupama-FDJ. In deze wedstrijden is Van den Berg niet de enige renner uit de beloftenploeg. Groupama-FDJ zal de volledige Coupe de France met een combinatieploeg rijden, zoals Jumbo-Visma dat bijvoorbeeld gaat doen in de Slag om Norg en de Volta Limburg Classic.

“Het zijn niet echt mijn type wedstrijden, maar ik denk dat ik elke kans moet pakken,”, vertelt de klimmer met een knipoog. “Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten en wat mijn rol zal zijn, maar ik moet ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben.”

Groupama-FDJ U23
Van den Berg zou zijn seizoen oorspronkelijk met de beloftenploeg starten in de CRAFT Ster van Zwolle, totdat hij twee weken geleden te horen kreeg mee te mogen met de hoofdmacht. Er verandert verder niks aan zijn programma. Het betekent dat tussen de Tour des Alpes-Maritimes et du Var en de vier wedstrijden uit de Coupe France naast de CRAFT Ster van Zwolle ook nog Le Samyn en de Istrian Spring Trophy op het programma staan.

Programma flag-nl Lars van den Berg 
21 februari-24 februari: flag-fr Tour du Var (UCI 2.1)
29 februari: flag-nl CRAFT Ster van Zwolle (UCI 1.2)
03 maart: flag-be Le Samyn (UCI 1.1)
12 maart-15 maart: flag-hr Istrian Spring Trophy (UCI 2.2)
28 maart: flag-fr Classic Loire-Atlantique (UCI 1.1)
29 maart: flag-fr Cholet-Pays de la Loire (UCI 1.1)
03 april: flag-fr Route Adélie de Vitré (UCI 1.1)
05 april: flag-fr La Roue Tourangelle (UCI 1.1)

Dit artikel delen:

2 Reacties

SnellePelle 19 februari 2020 om 10:39

Wat we er van moeten verwachten weet ik niet, maar het is wel een prachtige dream come true voor deze jonge renner.

Ik zat hem net uit te pluizen maar reed vorig jaar mij Metec in een ct voornamelijk vlakke koersen. Heeft in de schamele klim koersen die hij reed mooie dingen laten zien en rijd straks rond tussen de grote jongens.

Dat moet toch inspirerend zijn voor alle ct rijders in NL.

0
toiletduck 19 februari 2020 om 22:14

Klopt. Ik kan me herinneren dat hij eind vorig seizoen nog een stuk beter koerste dan zijn uitslagen doen vermoeden, ik meen in de Tour Croatia.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone