Lars Forster wint EK Mountainbike

zondag 15 augustus 2021 om 17:27
Lars Forster wint EK Mountainbike

Lars Forster - foto: Cor Vos (archief)

Lars Forster heeft in het Servische Novi Sad de Europese titel mountainbike op het onderdeel cross-country veroverd. De Zwitser kwam na een wedstrijd over acht ronden op een technisch stadsparcours als eerste over de finish. De 28-jarige Forster – die drie jaar geleden al eens Europees kampioen werd – volgt op de erelijst zijn landgenoot Nino Schurter op.

In een warm Novi Sad ontbraken de grote namen Van der Poel, Pidcock, Flückiger en Schurter. Hierdoor lagen er kansen voor renners die normaal gesproken niet om de overwinning mee zouden strijden. Het ontbreken van een topfavoriet, zorgde ervoor dat de wedstrijd lang redelijk gesloten bleef. Halverwege de wedstrijd reed er ong een vrij grote groep van maar liefst negen renners aan de leiding.

Gaandeweg de wedstrijd dunde de groep steeds verder uit, met name op initiatief van Forster. In de zesde ronde wist de Zwitser zich samen met Anton Sintsov, Luca Braidot en Simon Anderssen af te scheiden, maar een ronde later wisten er opnieuw vijf renners aan te sluiten. Forster en Colombo probeerden met een Zwitserse duo-aanval weg te komen, maar slaagden daar niet in.

Zes koplopers begonnen aan de slotronde. De sterke Forster plaatste tijdens de slotronde een versnelling, waarop zijn concurrenten geen antwoord hadden. In het restant van de wedstrijd bleef Forster, ondanks een verwoede poging van Carstensen, voorop waardoor hij aan de finish zijn Europese titel kon vieren.

De Deen Carstensen moest genoegen nemen met zilver, voor de Zwitser Colombo. De enige Nederlander aan de start speelde niet mee om de medailles. David Nordemann finishte op een negentiende plaats.

Eerder vandaag won Pauline Ferrand-Prévot de titel bij de vrouwen. Anne Terpstra en Anne Tauber completeerden het podium.

EK Mountainbike 2021 – Novi Sad
Uitslag cross-country mannen

1. flag-ch Lars Forster in 1u26m30s
2. flag-dk Sebastian Carstensen op 3s
3. flag-ch Filippo Colombo op 4s
4. flag-lv Martins Blums op 4s
5. flag-dk Simon Andreassen op 6s
6. flag-ru Anton Sintsov op 12s
7. flag-it Luca Braidot op 20s
8. flag-de Georg Egger op 46s
9. flag-ch Reto Indergand op 50s
10. flag-de Luca Schwarzbauer op 1m05s

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair