Lars Boom ziet af bij rentree: “Het liep gewoon niet lekker”
zaterdag 26 december 2015 om 20:28

Lars Boom ziet af bij rentree: “Het liep gewoon niet lekker”

Lars Boom kreeg het vandaag tijdens zijn rentree in het veld meteen zwaar te verduren. De voormalig wereldkampioen veldrijden werd bij de wereldbekercross van Heusden-Zolder slechts 43e en was daarmee de laatste renner die de finish passeerde. “Ik kon nooit echt een tempo vastpakken, zelfs niet op de weg. Het liep gewoon niet lekker”, analyseerde hij na afloop bij Omroep Brabant.

Boom had op voorhand nog aangegeven te mikken op een plaats in de top tien, maar die ambitie moest hij snel laten varen. “Ik heb echt afgezien vandaag”, zo luidde de conclusie. “Mijn rug deed pijn en ik voelde me nooit goed op de fiets.” Hij kwam uiteindelijk ruim zeven minuten na winnaar Mathieu van der Poel binnen.

De buikgriep die hem eerder nog dwong om zijn rentree uit te stellen, wilde de Astana-renner niet als excuus opvoeren. “Ik voelde me nooit fit, het ging gewoon heel hard. Ik had op zich wel een goede start, maar daarna ging het alleen maar slechter.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
26 december 2015 20:51
Ik denk dat hij zelf wel af zal zien van WK dan.
Maar toch vreemd dat het zo hard tegenvalt.
Lars Boom zou in zijn normale conditie toch hier redelijk mee moeten kunnen doen en niet laatste worden...
26 december 2015 21:02
Start was nog veelbelovend. Jammer van de off-day
26 december 2015 21:06
Blijkbaar is veldrijden toch lastiger dan het wielerpubliek denkt.
26 december 2015 21:22
Het huidige niveau ligt gewoon extreem hoog. Ik ben benieuwd hoe Boom het de komende crossen gaat doen en of hij nog gaat verbeteren. 43ste biedt geen enkel perspectief.
26 december 2015 21:42
Was triest om te zien hoe Boom de race uitreed terwijl de laatste toeschouwers zich naar de parkeerplaats begaven. Hoe kan Boom dit zo extreem onderschat hebben ? Je moet echt toch heel specifiek trainen om mee te kunnen komen met pure crossers. Vrees dat Boom het hierbij gaat laten.
26 december 2015 22:37
Waar Stybar het wel serieus nam toen hij in 2014 kampioen werd in Hoogerheide ziet Boom het puur als voorbereiding. Dat maak je uit alles op, maar hij zegt het niet hardop omdat hij anders niet geselecteerd wordt. Hij hoopt er namelijk voordeel uit te halen bij de klassiekers zegt hij bijvoorbeeld.
26 december 2015 22:46
@ikbenprocycling
Is dat uitrijden niet juist een goed teken? Er zijn renners die voor minder halverwege de camper in stappen.
26 december 2015 23:45
Precies Albertooo, er waren 70 deelnemers gestart dus dan zijn er toch 27 gaandeweg afgestapt, goed dat Lars heeft uitgereden al waren de verwachtingen hoger.
26 december 2015 23:48
Zou het niveau zoveel anders zijn als vroeger? Ik heb het idee dat Boom als renner gewoon minder aan het presteren is. Kijk naar Stybar. Die heeft hem gewoon overvleugeld
27 december 2015 01:17
Vonden jullie ook niet dat Boom een tikkie zwaar stond?

7 minuten na de nummer 1 valt al bij al ook nog wel mee.
27 december 2015 03:50
De arrogante Boom had hier natuurlijk gehoopt de rest hier allemaal even gemakkelijk te overklassen, viel dat even tegen. Eén veldrit gereden en daar laat hij het dan wellicht bij, dat zal hem een grote voorsprong op de rest geven qua voorsprong...
27 december 2015 06:14
Waarschijnlijk was het startgeld te laag voor Boompje
27 december 2015 08:01
sorry, maar week na week hebben we het er over dat het niveau van het veldrijden maar laag is. nu Boom het niet meer kan is het niveau ineens hoog?
maar goed, het was pijnlijk om te zien, maar Boom heeft nog een paar kansen. eerst maar eens afwachten of die zich nog kan verbeteren. eerste veldrit sinds tijden, en net ziek geweest.
27 december 2015 11:40
Lekker makkelijk Boom afzeiken en eventuele suggesties opperen, terwijl hijzelf durft aan te geven dat hij heeft afgezien. Je rijdt niet zomaar een koers uit om laatste te worden, desalniettemin rijd Boom hem gewoon uit. Dat betekent dat je karakter hebt en tevens beseft Boom zelf wel dat zijn criticasters hem hier op zullen pakken...

Hij is laatste geworden, vanaf nu kan het alleen maar beter worden als hij doorzet.
27 december 2015 11:55
@Wulu;
Er zijn veel mensen die voor 10.000 euros een uurtje karakter willen tonen.
27 december 2015 12:50
Pffff.... 10.000 euro... Het niveau van Boom in deze cross is in ieder geval hoger dan de kwaliteit van jouw bericht.
27 december 2015 12:53
Veel toppers uit het veldrijden zijn ook best aardige wegrenners. Boom en Stybar hebben de overstap naar de weg heel snel gemaakt. En ook renners als Vd Poel, Vd Haar en Van Aert hebben aardige uitslagen op de weg kunnen rijden.

Maar de omgekeerde weg is wel wat lastiger vanwege het technische aspect, zeker als het gaat om een 'uitstapje'. Veldrijden moet je gewoon blijven doen om mee te doen. Stybar won 2 jaar geleden nog ff een WK tussendoor als een van zijn weinige crossen dat seizoen, maar ook dit seizoen deed hij niet mee om de prijzen in zijn enige cross.

Langer dan 1 a 2 jaar niet crossen en het lijkt wel een beetje klaar.
27 december 2015 14:24
Blijkt alweer dat een uur voluit gaan iets zwaarder is dan de gemiddelde wandelrit van 200km waar tijdsverschillen miniem zijn. Zijn motor heeft duidelijk ingeboet en is onmogelijk in te halen in een paar weken tijd.
27 december 2015 14:29
@8.6 De wegwielren fans die neerkijken op het veldrijden en het een marginale sport vinden denken dat het niveau enorm laag is, de echte volgers weten wel dat het niveau momenteel juist enorm hoog ligt. De afgelopen jaren is het veldrijden alleen maar sneller en technischer geworden. Het Zolder waar Boom op sneeuw en ijs Albert wist te kloppen is een totaal ander parcours dan dat er gisteren bij lag. Met uitzondering van de materiaalpost en de finishstraat zijn vrijwel alle lange rechte stukken eruit gehaald. Los van de uitspraken en prestatie van Boom vind ik het wel kenmerkend dat een groot deel van de wielerflitsers Boom wel even top 10, top 5 en zelfs podium zagen rijden. Dan onderschat je het veldrijden toch wel behoorlijk.
27 december 2015 14:42
ach hou op zeg! het is alleen maar sneller en technischer geworden, gelul. kijk bijvoorbeeld eens naar Sven Nijs. die werd onttroond door Boom en Stybar, en rijdt nu vele jaren later op zijn 38e(!) nog steeds gewoon elke wedstrijd top 5-10. die is dus nog gewoon veel beter geworden op zijn ouwe dag?
ik zie weinig verschil met pak hem beet 10 jaar geleden.
27 december 2015 14:49
Je vergeet even dat Boom en Stybar naast het wereldkampioenschap het gros van de crossen gewoon verloren van Nijs. Verder rijdt Nijs zijn traningsparcours almaar sneller dan in het verleden.

Kom met feiten in plaats van onderbuikgevoelens.
27 december 2015 15:33
@ hoofdisvrij:
dat de jeugd zo snel heeft kunnen aanhaken wil wel iets zeggen over het niveau. tja, misschien heb je wel gelijk, hoor. met van der Haar, van der Poel en van Aert is het niveau er wel degelijk op vooruitgegaan. en Mathieu is qua techniek echt niet normaal goed, dus ook op dat punt zou ik je gelijk kunnen geven. maar qua breedte zie ik geen verschil. de top is net zo smal als altijd is geweest.
27 december 2015 22:10
Niveau vooruit gegaan. Ik betwijfel het.

Ja, dat Van Aert, van der Poel en van der Haar beter zijn dan Meeusen, Vantornout, Mourey en co, dat uiteraard wel.

Dat trio zou ik echter niet hoger inschatten dan het vorige jonge trio dat Albert, Boom en Stybar ooit vormden. Helaas is de gehele top van die generatie door uiteenlopende omstandigheden vrijwel volledig verdwenen uit het veldrijden, maar eigenlijk leken ze er wel op.

van der Poel en Stybar als de technisch sterke renners, die ook explosief zijn, Albert en Van Aert als de krachtmensen die vaak vroeg vertrekken en een hele cross alleen rijden. OK, Boom en van der Haar zijn niet geheel vergelijkbaar, al zijn ze wel allebei toch net een niveau lager dan de andere 2.
29 december 2015 12:16
Misschien dat hij nu eens wakker wordt? In 2015 heeft hij zelfs het talent uit zijn pink niet gebruikt. Zijn voorjaar was vooral ziek, zwak en misselijk en in de Tour heeft ie werkelijk niks voor Nibali gedaan.

Reacties zijn gesloten.