Lars Boom wint proloog in Qatar

zondag 6 februari 2011 om 13:55

Lars Boom heeft de proloog in de Ronde van Qatar gewonnen. De renner van Rabobank legde het 2,5 kilometer lange parcours als snelste af en mag hierdoor in deze voorbereidingskoers als eerste de leiderstrui aantrekken. Skil-renner Tom Veelers kende met zijn derde plaats ook een zeer sterke race.

Op een lastig parcours zette Juan Antonio Flecha al vroeg in de wedstrijd een snelle tijd neer. Het 2,5 kilometer lange traject ging grotendeels over een stenen ondergrond. Daarnaast waren er veel bochten en hadden de renners te maken met een stevige wind. Lang niet alle renners gingen daarom voluit. Tijdritfietsen en helmen waren verboden, waardoor de renners met een gewone wegfiets van start gingen.

Boom was de eerste die onder de tijd van Flecha dook, met maar liefst vijf seconden. Specialisten als Bobridge en Wiggins kwamen vervolgens niet aan de snelle tijd van de Brabander. Zelfs wereldkampioen Fabian Canellara moest enkele seconden toegeven.

Mark Cavendish kende een ongelukkige start van de Ronde van Qatar. De Britse sprinter kwam ten val en kon een toptijd vergeten. Met schaafwonden aan zijn heup en been completeerde hij zijn rit tegen de klok.

Morgen gaat de Ronde van Qatar verder met een 145 kilometer lange rit tussen Dukhan Al Khor en Corniche. De rittenkoers duurt nog tot en met vrijdag.

Ronde van Qatar 2011
Proloog Cultural Village (2,5 km)

1. Lars Boom (Nederland/Rabobank) in 3:07.390 (48 km/u)
2. Fabian Cancellara (Zwitserland/Team Leopard) op 4s
3. Tom Veelers (Nederland/Skil-Shimano) op 5s
4. Juan Antonio Flecha (Spanje/Team Sky) op 5s
5. Alex Dowsett (Groot-Brittanië/Team Sky) op 6s
6. Gert Steegmans (België/Quick Step) op 6s
7. Tom Boonen (België/Quick Step) op 6s
8. Maarten Wynants (België/Rabobank) op 8s
9. Tomas Vaitkus (Litouwen/Astana) op 8s
10. Matt Brammeier (Ierland/HTC- High Road) op 9s
Complete rituitslag

Lees ook:
Boom: “Dit geeft me veel vertrouwen”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone