Lars Boom miste het goede gevoel in Roubaix: “Teleurstellend uiteraard”

maandag 15 april 2019 om 10:22

In Parijs-Roubaix zag het er lange tijd goed uit voor Lars Boom. De Nederlander van Roompot-Charles koerste actief mee in het onstuimige eerste deel van de Hel van het Noorden. “Ik zat goed in de koers, maar voor mijn gevoel liep het niet goed op de kasseien”, aldus een teleurgestelde Boom.

“Ik had iets te veel druk in mijn banden zitten, waardoor ik niet het goede gevoel op de kasseien had. Daar baalde ik erg van. Op een gegeven moment had ik wat problemen met mijn fiets en moest ik wisselen (op 74 km. van het einde, red.) en toen was het klaar.”

Boom eindigde op het Vélodrome van Roubaix uiteindelijk als 74ste op ruim een kwartier van winnaar Philippe Gilbert.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

55 Reacties

Brecht 15 april 2019 om 15:31

Klopt, maar ik denk dat Boom meer waard is voor de ploeg aan publiciteit dan eender welke andere renner van de ploeg.
Niet goed presteren en toch een volledig artikel op deze site met de nodige reacties zegt genoeg denk ik.

Romāns Vainšteins 15 april 2019 om 17:20

Ik denk dat Boom helemaal niet zo’n uberenorm talent zoals velen het hier als een 100% feit neerdroppen. Zo’n beklijvende touretappe winnen is denk ik het beste wat hij kon doen en dat is gewoon gebeurd.

Welleke 15 april 2019 om 18:45

Hij leek goed mee te zitten, toonde zich ook weer even. Ik had niet verwacht dat hij nu dan wel even mee zou doen met winst, maar achter de eerste 20 had ik wel gehoopt hem te zien rijden.

Maar na het (via de wagens) terugkomen na dat materiaalpech zag je het eigenlijk al wel gebeuren. Hij kwam niet meer vooraan en bungelde achteraan. Dan hoop je nog even dat hij wat opschuift op de kasseien en kijk je zo af en toe verder naar achteren, maar nee helaas geen Boom te zien.

Hij was gewoon op, de afstand was er te veel aan. Maar zeggen “ik ben niet goed genoeg meer” is niet makkelijk, dat is in feite opgeven. Dus ik kan het wel begrijpen, het is alleen zo pijnlijk om te zien…

jibi verboort 15 april 2019 om 19:32

Reactie Nick Nuyens over Boom onbegrijpelijk

In het Eindhovens Dagblad van vandaag 15 april 2019 zegt Nuyens: " Boom heeft zijn waarde voor Roompot Charles al bewezen. Hij heeft van het team een echte groep gemaakt".

Ik vind deze uitspraak opmerkelijk,omdat de helpers hun werk niet beloond zien. In het professionele wielrennen draait het maar om één ding: Winnen. En er is nog geen enkele zege behaald en ook geen enkele top klassering in de klassiekers die er echt toe doen.,

Pascal De Kooning 15 april 2019 om 21:44

Ik geloof niet meer in Lars Boom. Ik heb respect voor z’n mooie carrière maar de koek is volgens mij op.

marehoek 16 april 2019 om 09:12

hoe vaak heeft hij al over kasseien gereden dan weet hij toch hoe groot de bandendruk moet zijn.
Dat kan hij toch overleggen met de ploeg dus weer een smoes om zijn vorm te verdoezelen.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.