Lars Boom kijkt met tevredenheid terug op 2010 (video)

zaterdag 11 december 2010 om 13:00

Lars Boom kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn eerste volledige jaar bij de beroepsrenners. Dat vertelde de Rabobank-renner op zijn eigen website. In 2011 hoopt hij op winst in een klassieker.

Zijn eerste jaar bij de profs verliep naar wens. “Ik ben goed begonnen. De proloog gewonnen in Parijs-Nice en daar drie dagen de gele trui gedragen. Dat was heel erg bijzonder. In alle grote klassiekers heb ik redelijk vooraan geredenen, tot 200, 220 kilometer. Toen was het op. Daar moet ik in verbeteren volgend jaar, dan kan ik steeds verder komen.”

Zijn Tourdebuut ervaarde hij als een mooie ervaring. “Ik ben er als knecht heengegaan en dat heb ik denk ik ook wel waar kunnen maken. Ik heb Robert en Denis goed kunnen helpen en een paar keer in de aanval gezeten zoals in de eerste etappe van Rotterdam naar Brussel.”

Voor 2011 is hij ambitieus. “Ik zou graag een klassieker willen winnen. Of dat nu een semi-klassieker is of een grote. Liefst een grote natuurlijk, maar dat maakt in principe niet uit.”


bron: larsboomofficial.com

Lees ook:
WF interviewt Boom: “Geen verleiding naar het veld”
Lars Boom: “Veldritten zijn enkel voorbereiding”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair