Laporte na ‘groot gebaar’ van Van Aert: “Hij was heel sterk, sterker zelfs dan ik”

zondag 26 maart 2023 om 17:23

Christophe Laporte won zondag Gent-Wevelgem, met dank aan Wout van Aert. De twee kwamen na een koppeltijdritje samen aan in Wevelgem, waar Van Aert zijn ploeggenoot de zege gunde. “Met nog tien kilometer te gaan vroeg Wout of ik wilde winnen”, vertelde Laporte in het flashinterview na afloop.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Op tien kilometer van de finish vroeg Wout me of ik wilde winnen”, vervolgde de Fransman. “Ik wist niet wat ik moest antwoorden, want dat is werkelijk fantastisch. Hij was echt heel sterk, sterker zelfs dan ik. Dus deze overwinning is een groot gebaar van hem.”

Laporte vertelde dat het zijn droom was om Gent-Wevelgem en een rit in de Tour de France te winnen. “Nu heb ik dat beide gedaan. Ik ben heel trots op mijn familie, mijn vrouw, mijn twee kleine zoontjes. Ik ben nu heel vermoeid, maar ook heel gelukkig.”

Tot slot, liet Laporte nog weten hoe hij de finale had ervaren. “Op het moment dat we gingen op de Kemmel, was het nog meer dan vijftig kilometer. We zijn er vol voor gegaan met twee en hebben alles gegeven tot aan de streep. Ik moest echt alles geven in het wiel van Wout. Met de koude, was het ook een speciaal gevoel. Het is ongelooflijk, dit. Wout is een groot kampioen.”

Lees ook:
Jumbo-Visma heerst in Gent-Wevelgem: Laporte krijgt de zege na koppeltijdrit met Van Aert
Dit artikel delen:

23 Reacties

De Ezel van Eindhoven 26 maart 2023 om 18:16

Ik had mn geld op Wout staan, maar vind dit alsnog prachtig. Groot fan van deze twee teamplayers!

4
Kartouche 26 maart 2023 om 18:45

Hij steekt er met kop en schouders bovenuit. Het gedijt erg goed binnen JV. Getuige het gebaar. Een echte leider! Zegt ook iets over de spirit in het team.

1
FDJ 26 maart 2023 om 18:59

Ik vind de term weggeven ook een beetje jammer in deze. Vergis je niet in het feit dat Laporte als enige de tweede keer mee de kemmel over kon. Alle grote namen die verder aan de start stonden niet. Dat geeft alleen al aan wat een klasbak Laporte ook is. Je moet er maar zitten en meekunnen. Het gat was gelijk fors op de Kemmel. Fantastisch gereden en Laporte is net als Van Aert een klasbak. Binnen Jumbo ben ik dit voorjaar, naast Van Aert, het meest onder de indruk van Van Hooydonck zijn ontwikkeling… geweldig gereden tot nu toe.

4
Kartouche 26 maart 2023 om 18:34

Ach, in de teleurstelling dat niet hun favoriet op de bovenste schavot staat, wordt er negatief over gesproken. Maar ik durf te wedden dat velen straks met veel vaderlandse trots zullen verwijzen naar het grote gebaar van Wout!

Alvast de titel voor de wielerdocumentaire van Sporza binnenkort te zien op de website en alle social media. ;)

1
worldtour 26 maart 2023 om 17:37

De te kloppen ploeg volgende week..

0
Kartouche 26 maart 2023 om 18:41

Sterktste ploeg wel. Maar met de E3 vers in het geheugen, kan het zijn dat op 50 km voor de finish het mano a mano is.

2
Romāns Vainšteins 26 maart 2023 om 18:47

Kijk Laporte komt nu al 2 x alleen met van Aert aan in een zware vlaamse keienkletser, vorig jaar wint hij net de spurt niet in een derde. Dan heb je nu gewoon een terechte naam op de erelijst er bij toch?

Ik zal me deze uitgave herinneren als 1 van de slechtste ooit maar dat doet niet meteen iets af aan de gave coureur (vind hem ook een mooie stijl hebben) die hij nu is.

Proficiat derhalve.

0
Evlojami 26 maart 2023 om 19:30

Een koers als G W geef je niet cadeau. Vind ik. Dat ze allebei sterk waren was duidelijk. En dat het voor Wout niet van levensbelang is dat hij deze wint snapt iedereen. Maar ik vind het respectloos tegenover de organisatie.

0
Ypuh 27 maart 2023 om 09:20

Helemaal mee eens. Is gewoon denigrerend, als in deze koers is niet belangrijk genoeg en zal dat ook niet worden

0
froxynoodles 27 maart 2023 om 11:01

Met zo’n voorsprong gewoon doorrijden tot een km voor de meet en er lekker om sprinten. Dat is voor publiek en de winnaar toch veel mooier…

0
Erik de Vlaming 26 maart 2023 om 18:44

In het wielrennen telt maar 1 plek en in de statistieken komt bij een eendaagsewedstrijd ook nooit de tweede en derde plek voorbij.

De Vlamingen zullen er wel van smullen net zoals ze met Remco doen en alles verheerlijken

Wout was gewoon de sterkste dus onze Franse vriend had dit cadeau niet aan moeten nemen ik denk dat hij niet echt trots zal zijn! Ploegleiding zal dit commercieel wel leuk vinden maar dit is geen wielrennen. Ga er voor sprinten. Hier geen hele middag voor naar de tv gekeken en ziggo gaat ook nog eens met € 6,50 omhoog volgende maand.

-1
Wildebert 26 maart 2023 om 18:52

Sterkte met jouw dubbelzware problemen!

2
oesjipapa 26 maart 2023 om 21:34

Toen die 2 samen weg reden ben ik gestopt met kijken. De uitslag was voorspelbaar. Hoop dat het, en weet wel zeker dat het volgend zondag weer een mooi schouwspel gaat opleveren.

0
Jacco van Stierop 26 maart 2023 om 22:01

@ Erik de Vlaming
“De Vlamingen zullen er wel van smullen net zoals ze met Remco doen en alles verheerlijken”
Kent u zelve.

0
Maenhout 26 maart 2023 om 17:57

Ik denk dat ze bij de Hema ook blij zijn dat hun Fransman zo’n grote wedstrijd wint. Het is prof-rennen, niet?

-2
Kopinkas 26 maart 2023 om 19:40

Hema Frankrijk is een groeimarkt!

0
Erik de Vlaming 26 maart 2023 om 18:44

In het wielrennen telt maar 1 plek en in de statistieken komt bij een eendaagsewedstrijd ook nooit de tweede en derde plek voorbij.

De Vlamingen zullen er wel van smullen net zoals ze met Remco doen en alles verheerlijken

Wout was gewoon de sterkste dus onze Franse vriend had dit cadeau niet aan moeten nemen ik denk dat hij niet echt trots zal zijn! Ploegleiding zal dit commercieel wel leuk vinden maar dit is geen wielrennen. Ga er voor sprinten. Hier geen hele middag voor naar de tv gekeken en ziggo gaat ook nog eens met € 6,50 omhoog volgende maand.

-2
De Zeboe van de Zoncolan 26 maart 2023 om 18:46

Je hebt het er maar zwaar mee…

Je suis Erik!

-1
Zwarte panter 26 maart 2023 om 18:14

Als je deze koersen al gaat weg geven dan word helaas het mooie van het wielrennen allemaal lam gelegt. Is het geval al in de grote rondes en nu geburt het ook al in het klassieke wek. Maar hopen volgende week op een goede vdp en pogi…andrrs wors het heel saai…..

-3
paustovski 26 maart 2023 om 18:39

Helemaal mee eens. Gewoon sprinten! Er kijken miljoenen mensen.

-1
Wim Kruithof 26 maart 2023 om 18:40

Je stelt het alsof van Aert er niet ook heel hard voor gereden heeft. Samen met Laporte hebben ze de tegenstand gedecimeerd, maar jij brengt het alsof niemand zijn wiel wilde drukken en er niet voor gekoerst is.

In tegendeel, er is met groots machtsvertoon gekoerst en samen waren ze sterker dan de wijfelende achtervolgers. Ik begrijp de weerstand niet.

2
ghostwriter 26 maart 2023 om 18:46

Laporte’s contract loopt na dit jaar af. Zo laat Van Aert er geen twijfel over blijken dat bij Jumbo-Visma bijtekenen de beste optie voor Laporte is. Als Laporte bijtekent is dat weer goed voor Van Aert. Gent-Wevelgem winnen zal voor hem niet van groot belang zijn. Hoe jammer jullie dat ook mogen vinden heeft Van Aert grotere plannen met zijn carriere.

1
Lalsacien 26 maart 2023 om 20:25

@Zwarte panter iedere wedstrijd Pogacar, Van Aert, MVDP, Evenepoel en Roglic is ook saai!

1

Headlines

Populair

Materiaalzone