Langeveld wellicht toch in Ronde van Vlaanderen, Valverde start niet

donderdag 2 april 2015 om 17:14
Langeveld wellicht toch in Ronde van Vlaanderen, Valverde start niet

foto: Marcel Koch

Nederlands kampioen Sebastian Langeveld is optimistisch over de kansen om komende zondag aan de start te kunnen staan in de Ronde van Vlaanderen. Langeveld liet na zijn verkenning van vandaag weten tevreden te zijn: “Het was al een race tegen de klok om op tijd klaar te zijn voor deze verkenning.”

Langeveld beslist morgen pas definitief of hij gaat meedoen aan de Ronde van Vlaanderen. De renner van Cannondale-Garmin houdt dus, ondanks de succesvolle verkenning, nog een slag om de arm over eventuele deelname aan de klassieker. Alejandro Valverde heeft de knoop vandaag al doorgehakt. De Spanjaard van Movistar heeft volgens Spaanse media besloten toch niet te starten in Vlaanderens Mooiste. Hij staat zondag in eigen land aan de start van de Vuelta Ciclista a La Rioja. Zaterdag rijdt hij de Gran Premio Miguel Indurain.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Purito 2 april 2015 om 17:18

Logische beslissing van Valverde. Heeft ook weinig te zoeken in Vlaanderen, hoe goed hij ook is. Nu kan hij alles zetten op de Ardennenklassiekers.

vlek 2 april 2015 om 17:20

Goed nieuws! Hopelijk kan hij met Vlaanderen in de benen in Roubaix zijn goede winter toch nog benutten.

Plaggie 2 april 2015 om 17:43

Idd, kilometers opdoen en in Roubaix voor een resultaat gaan.

LyndaLid 2 april 2015 om 18:00

Aahh, en dat terwijl Valverde nog wel voor winst ging meedoen! ;)

Turtlehead 2 april 2015 om 18:33

Twee keer goed nieuws. Scheelt ook weer een volgwagen op een stomme plek

ti-raleigh 2 april 2015 om 18:45

Dat Valverde hier niet start is wel logisch inderdaad. Zijn ploeg is in dit soort wedstrijden niet gespecialiseerd. Ze kunnen beter hun pijlen bewaren voor heuvelklassiekers en meerdaagse koersen met bergen.

ProfrondeZevenbergen 2 april 2015 om 19:53

Jammer dat Valverde niet start. Ik was wel benieuwd hoever hij had kunnen komen.

josi 2 april 2015 om 20:05

Tot in Oudenaarde, denk ik.

sven241 2 april 2015 om 21:07

Oow Valverde gunt andere ook een overwinning,haha

ambie 2 april 2015 om 21:31

Valverde, had ik in een eerder topic niet gelezen dat hij nooit kan wedijveren met de “groten”.
Waarom nu tevreden zijn dat hij niet meedoet? Schrik moest je dan toch niet hebben?

Daan° 2 april 2015 om 21:56

Mooi nieuws, het zou trouwens ook gewoon teveel worden voor Valverde, je kunt niet zoveel km’s maken en in elke wedstrijd in topvorm zijn.

TomDJ 2 april 2015 om 22:10

Mooi, is normaal toch de beste Nederlander voor de Ronde (naast Boom misschien).
En volgende week echt knallen.

west 2 april 2015 om 22:35

Ik zie niet in waarom Valverde in de RvV niet mee zou kunnen doen voor de prijzen? Hij kan 200+ Kilometers aan, Hij komt een heuveltje over, Hij is een uitstekend stuurman, heeft geen schrik van een kasseienstrook en Hij is sneller aan de meet dan 90% van het peloton… Het feit dat hij geen ervaring heeft in de Ronde is natuurlijk geen reden om niet deel te nemen.
Als Renners zoals Vd Poel, Argentin, Bugno, Bartoli, Vandenbroucke, Sorensen, Boogerd en Gilbert in het verleden ook meekonden tot in de finale van Vlaanderen, dan moet Valverde dat ook kunnen…

Wheely 2 april 2015 om 22:59

@west
Hij laat het zelf afweten nu dus daar begint het al mee. Ik ben verder geneigd je gelijk te geven maar als je naar gewicht kijkt dan lijkt dat toch echt een belangrijke rol te spelen. Winnaars van de Ronde wogen de laatste jaren meer dan 80 kg en in de top 10 stond zelden iemand minder dan 70 kg. Langeveld is met zijn 67 kg toevallig de uitzondering maar eindigde ook nooit echt heel hoog. Dan denk ik toch echt dat Valverde met zijn 60 kilootjes toch ergens in het nadeel is. Aan de andere kant statistiek zegt ook niet alles ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair