Landis pleit voor legalisatie doping

donderdag 20 januari 2011 om 10:24

Twee dagen nadat Floyd Landis zijn afscheid van de actieve wielersport heeft aangekondigd, komt de Amerikaan met een opmerkelijke uitspraak. In een interview met Cyclingnews pleit Landis voor het vrijgeven van dopinggebruik in de wielersport.

Landis trekt de vergelijking met wapenbezit. “In de Verenigde Staten is de helft van mening dat wapenbezit moet kunnen, de andere helft vindt van niet. “Maar feit is dat de “bad guys” wapens hebben en ze niet willen afgeven,” aldus Landis. “We kunnen dan wel blijven dromen van een wereld zonder wapens, maar ze zijn er wel en de mensen die er kwaad mee willen hebben ze en proberen ervoor te zorgen dat de anderen geen wapens hebben, lost niks op,” verklaarde hij.

Hij pleit er dan ook voor de strijd tegen doping op te geven. “Men zal het allemaal anders moeten aanpakken en het gebruik van toestaan. De dopingbestrijders liggen zo ver achter op de dopingontwikkelaars dat inhalen onmogelijk is,” redeneert hij. “Aanvaard gewoon dat het er is, dat het nooit zal weggaan en enkel ingewikkelder zal worden. Over 10 jaar zal het nog vier keer moeilijker zijn om nieuwe producten op te sporen.” Daarom pleit Landis voor gereguleerd gebruik. “Het is beter om dopinggebruik te begeleiden en ervoor te zorgen dat niemand bij zichzelf schade aanricht.”

Dit artikel delen:

Volg hier