Landis: “Boogerd maakte gebruik van bloedtransfusies”

maandag 31 januari 2011 om 18:16

Bloedtransfusies waren volgens Floyd Landis begin deze eeuw gemeengoed in het wielerpeloton. Ook de Nederlandse topper Michael Boogerd maakte zich schuldig aan deze praktijken. Dat vertelde Landis in een interview met de Ierse journalist Paul Kimmage.

Landis haalt een ontmoeting aan uit de Tour de France van 2003. De Amerikaan maakte destijds deel uit van de Amerikaanse US Postal ploeg, momenteel in de Verenigde Staten doelwit van een gerechtelijk onderzoek. Volgens Landis werd er in het peloton openlijk over gesproken. “We hadden een bloedtransfusie gedaan de nacht voordien. Wanneer je het niet precies goed doet krijg je een soort blauwe plek. De volgende dag reed ik naast Michael Boogerd en wees hij naar mijn arm. Daarna wees hij naar zijn eigen arm en maakte hij een gebaar van: ‘Ik heb precies hetzelfde’.”

Volgens Landis was ook zijn kopman Lance Armstrong bekend met dergelijke praktijken. Daarnaast verwijt hij Oscar Pereiro Sio – die na de positieve test van Landis de Tourzege toegewezen kreeg – hypocriet te zijn. “Hij verklaarde dat ik de Tour gestolen had. Maar hij was net zo goed schuldig.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone