Landbouwkrediet heeft ploeg voor volgend jaar rond

donderdag 26 november 2009 om 21:02

Het Belgische Landbouwkrediet-Colnago zal volgend jaar kortweg als Landbouwkrediet door het leven gaan. Colnago blijft wel sponsor van de ploeg, meldt Cyclingnews. “De wijziging komt er op vraag van Ernesto Colnago, die in 2010 eerste naamsponsor zal worden van de ploeg van Bruno Reverberi en op die manier ook zeker is van de aanwezigheid van Colnago in de Giro. Na 21 jaar samenwerking hebben we uiteraard begrip voor de vraag van onze fietsleverancier”, staat te lezen in een persbericht.

De Belgische ProContinentale ploeg telt 21 renners voor volgend jaar. De afgelopen dagen werden Tom Van den Haute en Davy Commeyne nog aan de ploeg toegevoegd. De 22-jarige Van den Haute reed al sinds begin augustus als stagiair bij de ploeg en krijgt nu dus een vast contract aangeboden. De 29-jarige Commeyne, die actief is in het veldrijden, was al twee jaar op zoek naar een ploeg.

Het team ziet in vergelijking met dit jaar minstens twee renners vertrekken: Filip Meirhaeghe stopt met wielrennen, terwijl veldrijder Rob Peeters de overstap maakt naar Fidea. Ook Denis Flahaut verlaat de ploeg waarschijnlijk, al heeft de Fransman nog geen werkgever gevonden voor volgend jaar.

Landbouwkrediet 2010
Blijven
Fréderic Amorison (Bel)
Koen Barbé (Bel)
Dirk Bellemakers (Ned)
Jonathan Bertrand (Bel)
David Boucher (Fra)
Sebastien Delfosse (Bel)
Bert De Waele (Bel)
Mathieu Drouilly (Fra)
Benjamin Gourgue (Bel)
Kevin Neirynck (Bel)
Sven Nys (Bel)
Kevin Peeters (Bel)
Martial Ricci Poggi (Fra)
Bert Scheirlinckx (Bel)
Geert Verheyen (Bel)

Nieuw
Steven Caethoven (Bel) < Agritubel Davy Commeyne (Bel) < Elite-2 Hans Dekkers (Ned) < Garmin Bart Dockx (Bel) < Silence-Lotto Baptiste Planckaert (Bel) < Elite-2 (stagiair sinds 01/08) Tom Van den Haute (Bel) < Elite-2 (stagiair sinds 01/08)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair