Landa onder de indruk van Pinot: “Hij doet het geweldig”

zondag 14 juli 2019 om 11:51
Landa onder de indruk van Pinot: “Hij doet het geweldig”

foto: Cor Vos

Waar Vincenzo Nibali veel tijd verloor onderweg naar Saint-Étienne, finishte Mikel Landa in de buurt van zijn concurrenten. De Spanjaard – die net als Nibali de Giro d’Italia in de benen heeft – verloor alleen wel tijd op Thibaut Pinot. “Hij is absoluut een kanshebber voor de gele trui”, is Landa onder de indruk.

De 29-jarige Pinot wist samen met zijn landgenoot Julian Alaphilippe weg te rijden op het laatste klimmetje van de dag: de Côte de la Jalliere. De kopman van Groupama-FDJ pakte uiteindelijk meer dan een halve minuut op zijn rivalen, waaronder Landa. “Pinot is geweldig aan deze Tour begonnen”, aldus de Spanjaard.

“Hij was altijd al een renner om in de gaten te houden, maar Pinot lijkt nu met supervorm rond te koersen. Hij zal ongetwijfeld meedoen voor Tourwinst”, aldus Landa, die zelf ook nog altijd kans maakt op de eindoverwinning. “Er doen echter nog veel jongens mee. We zullen moeten wachten op de Pyreneeën.”

De achtste etappe van Mâcon naar Saint-Étienne werd uiteindelijk gewonnen door Thomas De Gendt, na een spectaculaire en zwaarbevochten rit. “Het was echt een zware dag, enorm afmattend”, zo vertelt Landa. “We reden de hele dag aan een hoog tempo. In de finale was iedereen aan het afzien.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dumoulist 14 juli 2019 om 12:39

Klopt het dat Pinot dit jaar pas voor het eerst een echte hoogstestage heeft gehouden voor een grote ronde?

FDJ 14 juli 2019 om 12:48

Ben bang dat juist dit soort inspanningen uiteindelijk er voor zullen zorgen dat hij tekort komt voor eindwinst. De aanval met Alaphilippe kost krachten terwijl veel van zijn concurrenten juist relatief rustig deze dag doorkomen.

huis31 14 juli 2019 om 12:54

Mee eens. Het is nog ver en zwaar. Pinot wil nog wel eens smijten met zijn krachten daar waar niet nodig.

Geit in mijn Kelderman 14 juli 2019 om 13:32

Wees blij dat iemand er zo in vliegt. Anders heb je helemaal een optocht tot aan Parijs waarin iedereen het wiel probeert te houden van ineos.

Pvdsmissen 14 juli 2019 om 13:18

Mooi toch! Tenminste een renner die iets probeerd! En heeft nu toch een kleine voorsprong op zijn grootste comcurrenten waardoor die nu eens wat moeten proberen

Headlines

Materiaalzone

Populair