Landa baalt van tijdverlies: “Het was een heel explosieve finale”

donderdag 19 augustus 2021 om 19:42
Landa baalt van tijdverlies: “Het was een heel explosieve finale”

foto: Cor Vos

Mikel Landa staat nog altijd negende in het algemeen klassement, maar had zich de finale van de zesde etappe ongetwijfeld anders voorgesteld. De Spanjaard was niet in staat om de betere renners te volgen en verloor op de top van de Alto de la Montaña de Cullera 27 seconden op ritwinnaar Magnus Cort.

De kopman van Bahrain Victorious keek na afloop met EsCiclismo kort terug op de etappe. “Het was op de slotklim heel erg explosief. Ik heb geprobeerd om mezelf zo goed mogelijk te verdedigen.” Landa wist op damage control nog als negentiende de top te bereiken, in een groepje met onder meer Fabio Aru, Louis Meintjes en Richard Carapaz.

In het klassement is de achterstand van Landa nu gegroeid tot 1m12s. Toch is de klimmer nog optimistisch richting de tweede en derde week van de Vuelta. “Ik weet dat een dergelijke achterstand niet ideaal is, maar ik geloof dat er nog genoeg tijd is om te herstellen en vervolgens te verbeteren in deze Vuelta.”

Jack Haig en Mark Padun, twee ploeggenoten van Landa bij Bahrain Victorious, verloren vandaag nog meer tijd. De achterstand van Haig bleek aan de finish 34 seconden, Padun verloor net geen minuut op ritwinnaar Cort. Ook Gino Mäder, die er nog goed voorstond in het klassement, kende een mindere dag en werd op een tijdverlies van anderhalve minuut getrakteerd.

Dit artikel delen:

2 Reacties

fudd 19 augustus 2021 om 21:37

Maar vooral de nummer 2 van de giro knalde vandaag het klassement uit.

beppe-saronni 20 augustus 2021 om 10:06

Jammer dat hkj niet topfit aan de Vuelta kon beginnen. Eén van de meest attractieve renner als het bergop gaat. Moet ook wel omdat hij in de tijdritten teveel tijd verliest om ooit een grote ronde te winnen waar 2 tijdritten in zitten. Zou er een proloog van 3.8 km in zitten en een klimtijdrit, acht ik Landa zeer wel in staat om die ronde dan wel te winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair